Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αιθέριο Tea Tree - Θεραπεία που Νικάει τον Πόνο, Φλεγμονές και Ενοχλήσεις!

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έρχονται και τα ενοχλητικά τσιμπήματα εντόμων. Αν και συνήθως είναι ακίνδυνα, μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, πόνο και ερεθισμό, κάνοντας την καθημερινότητά μας δύσκολη. Ευτυχώς, η φύση μας προσφέρει μια λύση: το αιθέριο έλαιο τσαγιού.

Γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές του ιδιότητες, το αιθέριο έλαιο τσαγιού αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τσιμπήματα και πρήξιμο. Η τερπινεν-4-όλη και η άλφα-τερπινεόλη, δύο από τα κύρια συστατικά του, ρυθμίζουν το οίδημα και μειώνουν τον πόνο, ενώ παράλληλα καταπολεμούν τυχόν βακτήρια ή μύκητες που μπορεί να εισέλθουν στην πληγή.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  • Για οξύ πρήξιμο: Βάλτε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να υποχωρήσει το οίδημα.
  • Για ήπιο πρήξιμο: Αναμίξτε 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού με 1 κουταλιά της σούπας λάδι φορέα (π.χ. ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο). Κάντε απαλό μασάζ στην πληγείσα περιοχή με κυκλικές κινήσεις για 5-10 λεπτά. Επαναλάβετε 1-2 φορές την ημέρα για μερικές ημέρες.

Προσοχή:

  • Μην εφαρμόζετε το αιθέριο έλαιο τσαγιού απευθείας στο δέρμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Να το αραιώνετε πάντα με λάδι φορέα.
  • Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και τους βλεννογόννους.
  • Σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή θηλασμού, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση.
  • Κάντε ένα τεστ αλλεργίας πριν από την εκτεταμένη χρήση, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα του αραιωμένου μείγματος σε μια μικρή περιοχή του δέρματος.

Επιπλέον χρήσεις:

Εκτός από τα τσιμπήματα και το πρήξιμο, το αιθέριο έλαιο τσαγιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

  • Ακμή
  • Μυκητιάσεις ποδιών
  • Πονόλαιμο
  • Βουλωμένα ρουθούνια
  • Λιπαρή επιδερμίδα

Συμπέρασμα:

Το αιθέριο έλαιο τσαγιού αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την υγεία και την ομορφιά. Με τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές του ιδιότητες, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα, όπως τσιμπήματα, πρήξιμο, ακμή και μυκητιάσεις. Φροντίστε να το έχετε πάντα στο σπίτι σας για να είστε προετοιμασμένοι!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram