Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Γυναίκες Μετά τα 40 : Πώς να διώξετε το λίπος στην κοιλιά

 


Οι γυναίκες μετά την ηλικία των 40 ετών παρατηρούν αισθητή αύξηση του λίπους γύρω από την κοιλιά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών του σώματος να εξισορροπήσει τις διακυμάνσεις των οιστρογόνων και των ορμονών του στρες.

Είναι αλήθεια ότι μετά την ηλικία των 40 ετών, υπάρχουν αισθητές αλλαγές στην αποθήκευση λίπους στις γυναίκες από τη μέση στη μέση.

Μετά την ηλικία των 40, οι γυναίκες συχνά παρατηρούν αύξηση του λίπους στην κοιλιά.

Αυτό οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

Ενώ η άσκηση και η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους συνολικά, υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες για να στοχεύσουν στο λίπος στην κοιλιά:

Άσκηση:

  • Πρωινή προπόνηση: Μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση νωρίς το πρωί, πριν το πρωινό, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική για την καύση του λίπους στην κοιλιά στις γυναίκες.
  • Ενδυνάμωση πυρήνα: Η ενσωμάτωση ασκήσεων για τον πυρήνα, όπως οι σανίδες και οι άρσεις ποδιών, μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μυών της κοιλιάς και στην καύση λίπους.
  • Γιόγκα: Η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα στρες, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

Διατροφή:

  • Αβοκάντο: Η προσθήκη αβοκάντο στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σπλαχνικού λίπους, του επικίνδυνου λίπους που περιβάλλει τα όργανα.
  • Υγιεινός ύπνος: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και την αποθήκευση λίπους. Στόχος για 7-8 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Διαχείριση στρες: Το χρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κοιλιακού λίπους. Βρείτε υγιείς τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός ή η άσκηση.
  • Διατήρηση ενυδάτωσης: Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης και στην προώθηση της απώλειας βάρους.
  • Συνεργασία με επαγγελματία: Εάν δυσκολεύεστε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά, μιλήστε με έναν γιατρό ή έναν διατροφολόγο για να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές.

Να θυμάστε, η απώλεια βάρους και η μείωση του λίπους στην κοιλιά είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Εστιάστε σε υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα και θα δείτε αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.


Πάρτε μια ρουτίνα ύπνου

Μελέτες έχουν αποδείξει μια συσχέτιση μεταξύ της ποιότητας του ύπνου και της διατροφής και έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με τις ρουτίνες ύπνου τους.

Ο ελάχιστος χρόνος, οι διαταραχές του ύπνου και όλα όσα δείχνουν κακή ποιότητα οδηγούν σε διαταραχές στη διατροφική συμπεριφορά. Έτσι, εάν θέλετε να ελέγξετε το βάρος σας μετά από 40, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια καλή ρουτίνα ύπνου και να είστε πιστοί σε αυτό. Ρυθμίστε την ώρα για ύπνο και ξυπνήστε, τηρήστε το πρόγραμμα, χωρίς να χάσετε τον ύπνο για να παρακολουθήσετε επεισόδια στο Netflix.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram


shape.gr