Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Νικήστε τη λιγούρα για Ζάχαρη με... αυτή την απλή μέθοδο

Νικήστε τη λιγούρα για ζάχαρη με... κανέλα και φλοιό ψυλλίου;

Ποιος από εμάς δεν λαχταράει περιστασιακά ένα γλυκό ή ένα κομμάτι σοκολάτα; Η ζάχαρη, όσο και αν γνωρίζουμε ότι δεν ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία μας, ασκεί μια ακαταμάχητη γοητεία.

Πώς όμως μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτούς τους πειρασμούς; Σύμφωνα με τον George Lockhart, πρώην διαιτολόγο του Conor McGregor, η λύση μπορεί να κρύβεται σε δύο απροσδόκητα υλικά: την κανέλα και το φλοιό ψυλλίου.

Ο Lockhart εξηγεί πως η επιθυμία για ζάχαρη λειτουργεί σαν "παγίδα": όσο περισσότερη καταναλώνουμε, τόσο πιο έντονη γίνεται η λιγούρα. "Συχνά," εξηγεί, "μπορεί να τσιμπήσεις ένα μικρό κομμάτι καραμέλα, χωρίς καν να πεινάς, και αμέσως να νιώσεις την ανάγκη για περισσότερη."

Για να καταπολεμήσει τις λιγούρες των αθλητών του, ο Lockhart προτείνει ένα απλό αλλά αποτελεσματικό μίγμα: ένα λίτρο νερό με έως και μια κουταλιά κανέλα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστά και την κατανάλωση μιας κουταλιάς φλοιού ψυλλίου.

Τι είναι όμως ο φλοιός ψυλλίου; Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή, φυτική ίνα που προέρχεται από τους σπόρους και το φλοιό του φυτού Plantago ovata.

Παρόλο που η ζάχαρη έχει δικαίως στιγματιστεί, ο Lockhart τονίζει πως προσφέρει και οφέλη στον οργανισμό, ιδιαίτερα μετά από μια anstrengende προπόνηση. Μερικά από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Μείωση της χοληστερόλης
  • Βοήθεια στην απώλεια βάρους
  • Βελτίωση των συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας

Εν κατακλείδι, η επόμενη φορά που θα νιώσετε μια ξαφνική λαχτάρα για ζάχαρη, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε την πρόταση του Lockhart. Ίσως η κανέλα και ο φλοιός ψυλλίου αποδειχθούν οι απρόσμενοι σύμμαχοί σας στην μάχη ενάντια στις γλυκές αδυναμίες.

Σημείωση: