Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Δήλωση του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιατρων για τη Δυσφορία Φύλου στα Παιδιά (Video)

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιατρων (ΑΚΠ) δημοσίευσε πρόσφατα μια δήλωση καλώντας όλους τους μεγάλους ιατρικούς συλλόγους να σταματήσουν να προωθούν την "τρέλα της μετάβασης φύλου" στα παιδιά. Η δήλωση ισχυρίζεται ότι η κοινωνική επιβεβαίωση, οι αναστολείς της εφηβείας, οι ορμόνες διασταυρούμενης φύλου και οι χειρουργικές επεμβάσεις για παιδιά που βιώνουν δυσφορία φύλου είναι επιβλαβείς και δεν πρέπει να προωθούνται.

Η δήλωση του ΑΚΠ έχει επικριθεί έντονα από οργανισμούς υποστήριξης LGBTQ+ και επαγγελματίες υγείας που ειδικεύονται στη φροντίδα των τρανσέξουαλ παιδιών και εφήβων. Αυτοί οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η δήλωση βασίζεται σε λανθασμένες πληροφορίες και ότι θα μπορούσε να έχει επιβλαβείς συνέπειες για την ψυχική υγεία των τρανσέξουαλ νεαρών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δήλωση του ΑΚΠ δεν αποτελεί ιατρική συναίνεση. Πολλές άλλες ιατρικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Υγεία των Τρανσέξουαλ Προσώπων και της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, υποστηρίζουν την ιατρική φροντίδα για τα τρανσέξουαλ παιδιά και εφήβους, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής επιβεβαίωσης, των αναστολέων της εφηβείας, των ορμονών διασταυρούμενης φύλου και της χειρουργικής επέμβασης.

Εάν ανησυχείτε για τη δυσφορία φύλου του παιδιού σας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν έμπειρο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις επιλογές σας και να λάβετε την καλύτερη απόφαση για το παιδί σας.



Η πλήρης δήλωση

@ACPeds  


«Ως εκ τούτου, δεδομένης της πρόσφατης έρευνας και των αποκαλύψεων της επιβλαβούς προσέγγισης που υποστηρίζεται από το WPATH και τους οπαδούς του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμείς, οι υπογεγραμμένοι, καλούμε τις ιατρικές επαγγελματικές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, της Ενδοκρινικής Η Εταιρεία, η Παιδιατρική Ενδοκρινική Εταιρεία, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία και η Αμερικανική Ακαδημία Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων για να ακολουθήσουν την επιστήμη και τους Ευρωπαίους επαγγελματίες συναδέλφους τους και να σταματήσουν αμέσως την προώθηση της κοινωνικής επιβεβαίωσης, των αναστολέων της εφηβείας, των ορμονών του διασταυρούμενου φύλου Και χειρουργικές επεμβάσεις για παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσφορία για το βιολογικό τους φύλο, οι οργανισμοί αυτοί θα πρέπει να προτείνουν ολοκληρωμένες αξιολογήσεις και θεραπείες που στοχεύουν στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των υποκείμενων ψυχολογικών συννοσηροτήτων και της νευροποικιλομορφίας που συχνά προδιαθέτουν και συνοδεύουν τη δυσφορία του φύλου που είναι μέλη αυτών των επαγγελματικών οργανώσεων να επικοινωνήσουν με την ηγεσία τους και να τους παροτρύνουν να τηρήσουν την έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία που είναι τώρα διαθέσιμη». *αυτόματη μετάφραση

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι: