Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

«Έχασα 33 κιλά σε 31 εβδομάδες κόβοντας εντελώς 3 τροφές από τη διατροφή μου» – Όσα αποκαλύπτει 44χρονος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που συμβάλλουν στην υγιή απώλεια βάρους προστατεύουν ταυτόχρονα το σώμα από διάφορες ασθένειες. 

Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό;;

Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι ένα αυστηρό πρόγραμμα άσκησης είναι το "κλειδί" για την ταχύτερη καύση λίπους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η διατροφή είναι η απάντηση.

Ο άντρας έχασε περισσότερα από 33 κιλά αποκλείοντας 3 τρόφιμα από τη διατροφή του: 

  • ψωμί,
  • ζυμαρικά
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα


Ο μετασχηματισμός του 44χρονου κατοίκου του Λονδίνου Andrej Machacek ήταν εντυπωσιακός. Πίστευε ότι δεν θα είχε ποτέ επίπεδο στομάχι, αλλά τελικά τα κατάφερε. 

Το αρχικό βάρος ήταν 109 κιλά. Μέσα σε 31 εβδομάδες, το βάρος του μειώθηκε στα 75,5 κιλά, σηματοδοτώντας μια εκπληκτική απώλεια 33 κιλών. Η σύνθεση του σωματικού λίπους, ένας πολύτιμος δείκτης καρδιαγγειακής υγείας, μειώθηκε από 38,13% σε μόλις 9,57%.

Ο Andrej αποδίδει την εκπληκτική απώλεια λίπους σε διάφορους παράγοντες, αλλά κυρίως στην εξάλειψη των επεξεργασμένων υδατανθράκων και στην κατανάλωση μιας μέτρια ανθυγιεινής διατροφής. Αρχικά, η εστίαση ήταν στη μείωση των υδατανθράκων, αλλά στη διαδικασία τα διαιτητικά μέτρα δεν έγιναν αυστηρά.

Ο προπονητής του Andrej, Stephen Austin, δήλωσε: "ο Andrej διαπίστωσε ότι η σημαντική μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων τον βοήθησε να ξεκινήσει ενεργά τις προσπάθειές του για απώλεια βάρους. Εστιάζοντας στην άπαχη πρωτεΐνη, τα υγιή λίπη και την αφθονία των λαχανικών, ήταν σε θέση να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να ελαχιστοποιήσει τους πόθους, οδηγώντας σε πιο σταθερά αποτελέσματα απώλειας βάρους."

Σύμφωνα με τον Kunal Makwana, PT & ιδρυτή της Kmak Fitness, ένας από τους τρόπους με τους οποίους η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους είναι να επιταχύνει το μεταβολισμό του σώματος μπορείτε να φάτε περισσότερη πρωτεΐνη:

  • Αυξήστε το μεταβολισμό,
  • μειώστε την όρεξη、
  • Αλλάζει ορισμένες ορμόνες που ρυθμίζουν το σωματικό βάρος."


1. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες είναι ένα αίσθημα κορεσμού που βοηθά τους ανθρώπους να αποφύγουν τους πιο έντονους πόθους. "Ολόκληρα τα τρόφιμα θα σας ικανοποιήσουν φυσικά διευκολύνοντας τη διατήρηση ενός ελλείμματος θερμίδων", λέει ο Kunal. 

"Σας παρέχουν επίσης πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά."

Ο Αντρέι κατανάλωσε πολλές πηγές άπαχης πρωτεΐνης, καρυκευμένες με μπαχαρικά, αλλά ψημένες με ελάχιστο λάδι.,


Ο Daniel Herman, διαιτολόγος NASM, προπονητής SAQ και ιδρυτής της Bio-Synergy, εξήγησε ότι οι θερμικές επιδράσεις αυτών των τροφίμων είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τις θερμικές επιδράσεις των υδατανθράκων. "Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες για την πέψη και το μεταβολισμό", είπε, προσθέτοντας ότι το τόφου, τα όσπρια και τα αυγά βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τον Austin, ο Andrej πήρε επίσης πολλά λαχανικά για να ελέγξει την πείνα του επειδή αυτές οι πηγές τροφίμων είναι μεγάλες αλλά χαμηλές σε θερμίδες. Οι ίνες, όπως η πρωτεΐνη, υποστηρίζουν επίσης μακροπρόθεσμους στόχους απώλειας βάρους παρέχοντας έλεγχο της πείνας. "Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθούν στην απώλεια βάρους", εξήγησε ο Kunal. "Ένα υγιές έντερο συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας", πρόσθεσε. "Εξετάστε τη λήψη τροφής με προβιοτικά ή τη λήψη προβιοτικών συμπληρωμάτων."

"Η προσοχή σε αυτό που τρώτε, η απόλαυση κάθε μπουκιάς και η μείωση των περισπασμών στη διατροφή σας είναι συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την πείνα και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές", είπε." Οφέλη από μια ξαναγεμισμένη διατροφή

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, η "δίαιτα εξαπάτησης" συνδέεται με τον κίνδυνο παρεμβολής σε ολόκληρο το πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά ο Andrej υποστηρίζει το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, οι στόχοι απώλειας βάρους του άφησαν άφθονο χώρο για "γεύματα ανανέωσης" καθώς τον βοήθησαν να διατηρήσει τη συναισθηματική σταθερότητα όταν τα πράγματα έγιναν σκληρά. Αυτές οι δίαιτες περιελάμβαναν ορισμένα τρόφιμα αργότερα στη διατροφή του, εξήγησε, ειδικά όταν βίωσε στασιμότητα και ψυχική κόπωση. Το περιστασιακό "εξαπατημένο γεύμα" αποδείχθηκε ότι τον βοήθησε να παραμείνει παρακινημένος και να αισθανθεί πνευματική ευημερία.

Οι στρατηγικά κατασκευασμένες λιχουδιές όχι μόνο παρέχουν ένα προσωρινό διάλειμμα από την αυστηρή διατροφή του, αλλά βοηθούν επίσης τα άτομα να παραμείνουν πιστά στους μακροπρόθεσμους στόχους τους, αποτρέποντας τα συναισθήματα στέρησης. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση ζαχαρούχων τροφίμων μπορεί γρήγορα να σας αφήσει μακριά από τους στόχους σας, επομένως η διαχείριση είναι απαραίτητη.


Ο αποκλεισμός των τροφίμων είναι απαραίτητος;

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, οι προσπάθειες του Αντρέι ξεκίνησαν με τον περιορισμό των θερμίδων που κατανάλωνε. Αυτό βοήθησε αποκλείοντας ορισμένα τρόφιμα από τη διατροφή του. Οι κύριοι ένοχοι ήταν το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, εξήγησε, προσθέτοντας ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να "αποκλείσει εντελώς ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες" για να τηρήσει τους στόχους του.

Η αποφυγή επεξεργασμένων υδατανθράκων " βοήθησε στη ρύθμιση της πρόσληψης θερμίδων και στην αποφυγή περιττών αυξήσεων στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία συχνά οδηγούν σε διακυμάνσεις της επιθυμίας και της ενέργειας.""

Ο Kunal εξήγησε ότι η τακτική κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη προκαλεί πόθους. "Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορούν να διαταράξουν τις προσπάθειες απώλειας βάρους προκαλώντας πείνα και καθιστώντας δύσκολο τον περιορισμό των θερμίδων", ανέφεραν οι ειδικοί.

Στην περίπτωση του Andrej, ο κύριος στόχος ήταν να διατηρηθεί ένα έλλειμμα θερμίδων, το οποίο έκανε τεράστια διαφορά στην ποσότητα των τροφίμων που καταναλώθηκαν.
Άσκηση και απώλεια βάρους: μικρά βήματα οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές

Πολλοί στόχοι απώλειας βάρους δεν επιτυγχάνονται χωρίς άσκηση, αλλά η υπόθεση του Andrej καταρρίπτει την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση ενός απαιτητικού προγράμματος προπόνησης.

Ο Αντρέι, κάτοικος του Λονδίνου που είχε ζήσει προηγουμένως μια σχετικά καθιστική ζωή, άρχισε να κινείται πολύ περισσότερο αφού έθεσε στόχο 1 15.000 βήματα την ημέρα. Τελικά, μπόρεσε να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε 20.000 βήματα. Με την πάροδο του χρόνου, ενσωμάτωσε συνειδητά την άσκηση στην καθημερινή του ρουτίνα και γενικά αισθάνθηκε αρκετά κατάλληλη για να αυξήσει το επίπεδο των κινήσεών του.

Ο Kunal υποστηρίζει αυτή την προσέγγιση στην απώλεια βάρους και τονίζει ότι ακόμη και οι μικρότερες αλλαγές στις συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. "Όταν σηκώνεστε, καίτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι όταν κάθεστε", εξήγησε ο ειδικός. "Περπατήστε περισσότερο, χρησιμοποιήστε σκάλες αντί για ανελκυστήρες, κάντε περισσότερες οικιακές εργασίες όπως καθαρισμό και κηπουρική."

Σταδιακά αυξάνοντας τα βήματά του σε 20.000, ο Αντρέι ανακάλυψε ότι μπορούσε: 

  • να κάψει επιπλέον θερμίδες,
  • Βελτιώστε την καρδιαγγειακή υγεία
  • Γενικά για να αυξήσει το επίπεδο φυσικής κατάστασης.


Αφού έχασε βάρος στα 75,5 κιλά, ήταν πιο σίγουρος και έκανε ποδήλατο παντού. Αυτό το συναίσθημα ενισχύθηκε όταν έλαβα συγχαρητήρια στις παραλίες του Μπαρμπάντος. "Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι", είπε. "Ένιωσα ανανεωμένη σωματικά και ψυχικά."Όπου κι αν πάω, οι άνθρωποι σχολιάζουν τις μεγάλες αλλαγές μου." Έτσι, ενώ οι επιστήμονες συνεχίζουν να αμφισβητούν εάν οι δίαιτες φέρνουν τα περισσότερα οφέλη απώλειας βάρους, Η περίπτωση του Andrej υποδηλώνει ότι ένας συνδυασμός άσκησης και διατροφής είναι το καλύτερο αποτέλεσμα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram