Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Γιατί τα καπάκια είναι κολλημένα στα πλαστικά μπουκάλια;

Ανοίγεις μια δροσερή Coca-Cola μια ζεστή μέρα; 

Η εμπειρία σου φέτος το καλοκαίρι θα είναι λίγο διαφορετική. Από τον Ιούλιο, τα πλαστικά μπουκάλια στην Ευρώπη αλλάζουν μορφή, υιοθετώντας ένα νέο σχεδιασμό που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Ποια είναι η αλλαγή; Τα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια δεν θα είναι πλέον χαλαρά, αλλά θα "δένονται" με το μπουκάλι μέσω ειδικών λωρίδων πλαστικού. Η Coca-Cola ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησαν το νέο σχεδιασμό, κυκλοφορώντας τα "δεμένα" μπουκάλια σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο.

Γιατί η αλλαγή;

Η αλλαγή οφείλεται σε νέους κανόνες της ΕΕ που στοχεύουν στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων μίας χρήσης. Τα χαλαρά καπάκια, δυστυχώς, καταλήγουν συχνά στους ωκεανούς, μολύνοντας το περιβάλλον. Σύμφωνα με την ΕΕ, αποτελούν ένα από τα πιο συχνά απορριπτόμενα πλαστικά είδη στις ευρωπαϊκές παραλίες.

Εκτός από τα καπάκια, η ΕΕ απαγορεύει επίσης μια σειρά από άλλα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, όπως οι συσκευασίες για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα μίνι μπουκαλάκια καλλυντικών στα ξενοδοχεία και τα πιάτα μιας χρήσης στα εστιατόρια.

Τι σκέφτονται οι καταναλωτές;

Η αντίδραση του κοινού για τα "δεμένα" καπάκια είναι ανάμεικτη.

Από τη μία, η Coca-Cola και άλλες εταιρείες ποτών αρχικά αντιτάχθηκαν στην αλλαγή, ανησυχώντας για το κόστος παραγωγής και πιθανή αύξηση του πλαστικού.

Από την άλλη, αρκετοί καταναλωτές εκφράζουν δυσαρέσκεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραπονούμενοι για δυσκολία στην κατανάλωση και έκχυση του ποτού, καθώς και για το χτύπημα του καπακιού στο πρόσωπό τους.

Προς το μέλλον;

Παρά τις αντιδράσεις, η στροφή προς τα "δεμένα" καπάκια αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προστασία του περιβάλλοντος. Η μείωση των πλαστικών απορριμμάτων είναι απαραίτητη και η ελπίδα είναι ότι το νέο design θα αποτρέψει την πεταχτή ρίψη των καπακιών, ωθώντας τους καταναλωτές να ανακυκλώνουν ολόκληρο το μπουκάλι.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υιοθέτηση του νέου σχεδιασμού και αν όντως θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το περιβάλλον.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram