Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Καρκίνος : «Εξαιρετικά εντυπωσιακά» τα αποτελέσματα στις δοκιμές για το εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο

 

Η έρευνα στον τομέα της αντιμετώπισης του καρκίνου σημειώνει σημαντική πρόοδο με τα εξατομικευμένα εμβόλια mRNA, τα οποία δείχνουν "εξαιρετικά εντυπωσιακά" αποτελέσματα σε δοκιμές για το μελάνωμα και τον καρκίνο του μαστού.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα για το μελάνωμα:

  • Το εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA-4157 (V940) μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ή επανεμφάνισης του μελανώματος κατά 49% σε ασθενείς με προχωρημένο στάδιο.
  • Η θεραπεία συνδυάζει το εμβόλιο με την ανοσοθεραπεία Keytruda, μειώνοντας τον κίνδυνο υποτροπής στο 25%.
  • Μετά από 2,5 χρόνια, το 74,8% των ασθενών που έλαβαν το εμβόλιο και την Keytruda δεν είχαν υποτροπή, σε σύγκριση με 55,6% μόνο με την Keytruda.

Σημαντικά βήματα και για τον καρκίνο του μαστού:

  • Δοκιμές έδειξαν ότι τα εμβόλια μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την επιβίωση για ασθενείς με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο.
  • Μετά από 7 χρόνια, το 81% των ασθενών που έκαναν το εμβόλιο πριν από την επέμβαση ήταν ακόμη χωρίς καρκίνο, σε σύγκριση με 65% στην ομάδα ελέγχου.

Πώς λειτουργούν τα εξατομικευμένα εμβόλια:

  • Κατασκευάζονται με βάση το DNA του όγκου κάθε ασθενούς, στοχεύοντας σε μοναδικά καρκινικά κύτταρα.
  • Ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στον καρκίνο.

Ελπιδοφόρες προοπτικές:

  • Χιλιάδες ασθενείς στην Αγγλία συμμετέχουν σε πρωτοποριακές δοκιμές εξατομικευμένων εμβολίων κατά του καρκίνου στο πλαίσιο ενός επαναστατικού προγράμματος του NHS.
  • Τα αποτελέσματα φέρνουν στο προσκήνιο μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου, με εξατομικευμένες θεραπείες που προσφέρουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και μειώνουν τον κίνδυνο υποτροπής.

Συμπέρασμα:

Η ανάπτυξη εξατομικευμένων εμβολίων mRNA αποτελεί σημαντική πρόοδο στην ογκολογία, προσφέροντας νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

Πηγές: