Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποιο συμπλήρωμα διατροφής ΜΕΙΩΝΕΙ κατά 28% την επιθετική συμπεριφορά

Υπάρχουν ήδη άφθονες αποδείξεις που υποστηρίζουν τα οφέλη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για την υγεία μας, από την πρόληψη καρδιακών παθήσεων έως την ενίσχυση της υγείας των οστών. Τώρα, μια νέα μελέτη προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα στη λίστα: η μείωση της επιθετικότητας.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Aggression and Violent Behavior", διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 μείωσε την επιθετικότητα κατά 28% σε άτομα όλων των ηλικιών και φύλων. Η επίδραση ήταν ιδιαίτερα έντονη για την "προληπτική επιθετικότητα", η οποία ορίζεται ως η επιθετικότητα που έχει σχεδιαστεί εκ των προτέρων, σε αντίθεση με την "αντιδραστική επιθετικότητα", η οποία είναι μια αυθόρμητη απάντηση σε μια απειλή.

Ενώ η μελέτη δεν μπόρεσε να αξιολογήσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ωμέγα-3 στην επιθετικότητα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους είναι αρκετά πολλά υποσχόμενα για να δικαιολογήσουν περαιτέρω έρευνα.

Πώς λειτουργούν τα ωμέγα-3;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα ωμέγα-3 μπορεί να επηρεάσουν την επιθετικότητα. Τα ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην επιθετική συμπεριφορά. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 μπορούν να επηρεάσουν τη νευροδιαβίβαστική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, οι οποίες εμπλέκονται στη ρύθμιση της διάθεσης και του ελέγχου των παρορμήσεων.

Τι σημαίνει αυτό για εμάς;

Ενώ τα ωμέγα-3 δεν αποτελούν θαυματουργή λύση για την επιθετικότητα, τα ευρήματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης ωμέγα-3 μέσω διατροφής ή συμπληρωμάτων θα μπορούσε να αποτελέσει μια ωφέλιμη στρατηγική για τη μείωση της επιθετικότητας.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη των ωμέγα-3 για την υγεία, μιλήστε με το γιατρό σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

Πηγές: