Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποιοι ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγουν τα Ροδάκινα;

Τα ροδάκινα, γεμάτα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, αποτελούν ένα θρεπτικό φρούτο για τους περισσότερους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ατόμων που ίσως να είναι προτιμότερο να τα αποφεύγουν:

1. Άτομα με αλλεργία στα ροδάκινα:

Εάν έχετε αλλεργία σε φρούτα όπως μήλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα ή κεράσια, υπάρχει πιθανότητα να είστε αλλεργικοί και στα ροδάκινα. Τα συμπτώματα της αλλεργίας στα φρούτα μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, φούσκωμα, δύσπνοια ή ακόμα και αναφυλαξία.

Εάν υποψιάζεστε αλλεργία στα ροδάκινα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

2. Άτομα με ευερέθιστο έντερο (Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου - IBS):

Τα ροδάκινα, όπως και άλλα φρούτα, περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες σε άτομα με IBS μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, αέρια, κοιλιακό άλγος ή διάρροια.

Εάν πάσχετε από IBS, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βρείτε πόσα και ποια ροδάκινα μπορείτε να καταναλώνετε με ασφάλεια.

3. Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη:

Τα ροδάκινα, όπως όλα τα φρούτα, περιέχουν φυσικά σάκχαρα. Εάν έχετε διαβήτη, ίσως χρειαστεί να περιορίσετε την κατανάλωσή τους και να τα εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα με τρόπο που να μην επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Η υπερβολική κατανάλωση ροδάκινων μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα. Προτιμήστε να τα συνδυάσετε με δημητριακά ολικής αλέσεως ή βρώμη ή καταναλώστε τα ως σνακ μετά την προπόνηση μαζί με μήλα.

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τα ροδάκινα με μέτρο ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση ροδάκινων, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν διατροφολόγο.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram