Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Προκαλεί Κορεσμό - Το Μυστικό Όπλο για Αδυνάτισμα και Υγεία !

Πολλοί νομίζουν ότι οι ξηροί καρποί, όντας πλούσιοι σε θερμίδες και λιπαρά, αποτελούν εμπόδιο στην απώλεια βάρους. 

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη, η προσθήκη τους σε μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να επιταχύνει σημαντικά το αδυνάτισμα, ενώ παράλληλα προσφέρει πλήθος οφέλη για την υγεία.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Research Reviews, ανέλυσε δεδομένα από επτά κλινικές δοκιμές, με συμμετοχή εκατοντάδων υπέρβαρων ή παχύσαρκων ατόμων. Διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν 42 έως 85 γραμμάρια ξηρών καρπών (αμύγδαλα, φιστίκια, φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια) καθημερινά, στο πλαίσιο μιας δίαιτας με μειωμένες θερμίδες, έχασαν έως και 16 κιλά περισσότερο βάρος σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.

Εκτός από την απώλεια βάρους, η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συνδεθεί με:

  • Βελτιωμένη υγεία της καρδιάς: Τα υγιή ακόρεστα λιπαρά που περιέχουν οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στην αύξηση της "καλής" HDL χοληστερόλης και στη μείωση της "κακής" LDL χοληστερόλης, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Ενισχυμένη μεταβολική λειτουργία: Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη στους ξηρούς καρπούς βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη της αίσθησης πείνας, συμβάλλοντας στον έλεγχο του βάρους και στην καλή μεταβολική υγεία.
  • Υγιές έντερο: Οι φυτικές ίνες στους ξηρούς καρπούς θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου, προάγοντας την καλή πέψη και την εντερική υγεία.
  • Βελτιωμένη γνωστική λειτουργία: Τα θρεπτικά συστατικά στους ξηρούς καρπούς, όπως τα αντιοξειδωτικά και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, έχουν συνδεθεί με καλύτερη μνήμη, συγκέντρωση και νοητική υγεία.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε ανάλατους ξηρούς καρπούς και να τους καταναλώνετε με μέτρο, καθώς η υψηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Μια χούφτα ξηρών καρπών (περίπου 30 γραμμάρια) την ημέρα αποτελεί μια ιδανική μερίδα για να αποκομίσετε τα οφέλη τους για την υγεία και το σωματικό σας βάρος.

Ενσωματώστε λοιπόν τους ξηρούς καρπούς στην καθημερινή σας διατροφή και απολαύστε μια υγιεινή και γευστική επιλογή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για αδυνάτισμα και ευεξία!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!