Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

9 συναρπαστικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ένας για την Aloe vera

Αλόη: Φροντίδα και μυστικά για ένα υγιές φυτό

Η αλόη βέρα, γνωστή και ως αλόη, είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που εκτιμάται για την ομορφιά και τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Είναι εύκολη στη φροντίδα της και μπορεί να ανθίσει σε διάφορες συνθήκες, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για αρχάριους και έμπειρους καλλιεργητές.

Ας δούμε μερικά βασικά βήματα για την φροντίδα της αλόης σας:

Φως: Η αλόη χρειάζεται άφθονο, έμμεσο φως για να ευδοκιμήσει. Τοποθετήστε την σε ένα φωτεινό σημείο του σπιτιού σας, όπως δίπλα σε ένα παράθυρο που βλέπει προς νότο ή δυτικά. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα.

Νερό: Η αλόη είναι ένα παχύφυτο, που σημαίνει ότι αποθηκεύει νερό στα φύλλα της. Επομένως, είναι σημαντικό να την ποτίζετε με φειδώ. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς ανάμεσα στα ποτίσματα. Το χειμώνα, μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε την αλόη σας μόνο μία φορά το μήνα.

Χώμα: Η αλόη προτιμά ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο μείγμα για κάκτους ή παχύφυτα, ή να φτιάξετε το δικό σας αναμειγνύοντας ίσα μέρη χώματος γλάστρας, περλίτη και άμμο.

Λίπασμα: Η αλόη δεν χρειάζεται πολύ λίπασμα. Μπορείτε να την λιπαίνετε μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού με ένα αραιωμένο λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου.

Θερμοκρασία: Η αλόη προτιμά ζεστό καιρό και δεν αντέχει στο κρύο. Ιδανικά, διατηρήστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο πάνω από 18°C.

Μεταφύτευση: Η αλόη χρειάζεται μεταφύτευση μόνο όταν το ριζικό σύστημα της γεμίσει την γλάστρα. Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι λίγο μεγαλύτερη από την προηγούμενη και χρησιμοποιήστε φρέσκο, καλά στραγγιζόμενο χώμα.

Πολλαπλασιασμός: Η αλόη μπορεί να πολλαπλασιαστεί εύκολα με σπόρους ή με μοσχεύματα. Για να πολλαπλασιάσετε με μοσχεύματα, απλά κόψτε ένα κομμάτι από ένα υγιές φύλλο και αφήστε το να στεγνώσει για μερικές ημέρες πριν το φυτέψετε σε φρέσκο χώμα.

Κοινά προβλήματα: Η αλόη είναι ένα ανθεκτικό φυτό και δεν αντιμετωπίζει συνήθως πολλά προβλήματα. Ωστόσο, μπορεί να προσβληθεί από ωίδιο ή από σήψη ρίζας εάν ποτίζεται υπερβολικά.

Φαρμακευτικές ιδιότητες: Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Το τζελ από τα φύλλα της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από εγκαύματα, πληγές και ηλιακό έλκημα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών.

Συμβουλές για υγιή αλόη:

  • Γυρίστε τη γλάστρα της αλόης σας τακτικά για να διασφαλίσετε ότι όλα τα φύλλα λαμβάνουν ίση ποσότητα φωτός.
  • Αφαιρέστε τα μαραμένα ή καφέ φύλλα για να διατηρήσετε
  • Κρεμάστε την αλόη σας: Μπορείτε να κρεμάσετε την αλόη σας σε ένα καλάθι ή σε μια γλάστρα που κρεμάται. Αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε περιορισμένο χώρο στο πάτωμα.
  • Χρησιμοποιήστε την αλόη σε καλλυντικά: Μπορείτε να προσθέσετε τζελ αλόης στις σπιτικές σας κρέμες, λοσιόν και μάσκες προσώπου.
  • Φτιάξτε το δικό σας χυμό αλόης: Μπορείτε να εξαγάγετε το τζελ από τα φύλλα της αλόης και να το φτιάξετε σε χυμό. Ο χυμός αλόης μπορεί να πιειτε απευθείας ή να χρησιμοποιηθεί τοπικά για διάφορες δερματικές παθήσεις.
  • Αφήστε την αλόη σας να ανθίσει: Η αλόη μπορεί να ανθίσει με όμορφα κίτρινα ή πορτοκαλί λουλούδια. Αν θέλετε να ενθαρρύνετε την ανθοφορία, τοποθετήστε την αλόη σας σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Προσφέρετε την αλόη σας ως δώρο: Η αλόη είναι ένα thoughtful and easy-to-care-for gift that is perfect for any occasion.

Η αλόη είναι ένα πανέμορφο, χρήσιμο και εύκολο στη φροντίδα φυτό που μπορεί να φέρει πολλά οφέλη στη ζωή σας. Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η αλόη σας θα ευδοκιμήσει για πολλά χρόνια.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

Πηγές: