Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πρωτοφανές! Ανακαλούνται δημοφιλή πατατάκια γιατί περιέχουν κομμένα και τηγανισμένα… μπαλάκια του γκολφ!

Σε μια πρωτοφανή εξέλιξη, δύο δημοφιλείς μάρκες πατατακίων στην Ιρλανδία, η Tayto και η Spuddy's, αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν τα προϊόντα τους από ολόκληρη την αγορά της χώρας, έπειτα από τον εντοπισμό κομματιών καουτσούκ που προέρχονται από μπάλες του γκολφ μέσα στις σακούλες.

Η Tayto, μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες της Ιρλανδίας, ανακάλεσε διάφορες παρτίδες από τα πατατάκια της με γεύση τυρί & κρεμμύδι και αλάτι & ξύδι, καθώς και συσκευασίες ποικιλίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρουσία των μπαλιών του γκολφ οφείλεται σε πιθανό λάθος κατά τη συγκομιδή των πατατών.

Η εταιρεία Spuddy's ακολούθησε το παράδειγμα, καλώντας τους καταναλωτές να επιστρέψουν πακέτα των 25 γραμμαρίων με γεύση τυρί & κρεμμύδι και συσκευασίες ποικιλίας 24 τεμαχίων, λόγω πιθανής παρουσίας κομματιών καουτσούκ.

Και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά με την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας για την άμεση απομάκρυνση των επηρεασμένων προϊόντων από τα ράφια των καταστημάτων.

Η ανακάλυψη των μπαλιών του γκολφ στα πατατάκια έχει προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές, ενώ η Tayto και η Spuddy's έχουν δεσμευτεί να διερευνήσουν διεξοδικά το περιστατικό και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Συμβουλές για τους καταναλωτές:

  • Εάν έχετε αγοράσει οποιοδήποτε από τα επηρεασμένα προϊόντα Tayto ή Spuddy's, μην τα καταναλώσετε. Επιστρέψτε τα στο σημείο πώλησης για πλήρη επιστροφή χρημάτων.
  • Ελέγξτε τις ανακοινώσεις των εταιρειών και της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τυχόν ενημερώσεις ή πρόσθετες ανακλήσεις.
  • Σε περίπτωση που νιώθετε αδιαθεσία ή έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες μετά την κατανάλωση των πατατακίων, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό που θορυβεί την αγορά τροφίμων στην Ιρλανδία. Η ταχεία αντίδραση των εταιρειών και η συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές είναι απαραίτητες για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τα προϊόντα τους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram