Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

ΕΟΦ : «Διατροφικό συμπλήρωμα» περιέχει ΙΣΧΥΡΕΣ φαρμακευτικές ουσίες

 


Ένα διατροφικό συμπλήρωμα που υπόσχεται υγεία, αλλά κρύβει σοβαρούς κινδύνους, έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για το προϊόν "UMARY ACIDO HIALURONICA caps.", το οποίο διακινείται μέσω διαδικτύου και προωθείται ως ένα απλό συμπλήρωμα διατροφής. Ωστόσο, οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ αποκάλυψαν μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα.

Τι κρύβεται μέσα στο "αθώο" συμπλήρωμα;

Οι επιστημονικές αναλύσεις έδειξαν ότι το "UMARY ACIDO HIALURONICA caps." δεν είναι καθόλου συμπλήρωμα διατροφής, αλλά ένα παράνομο φάρμακο που περιέχει δύο δραστικές ουσίες:

  • Δικλοφενάκη: Ένα γνωστό μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ), το οποίο χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή.
  • Ομεπραζόλη: Ένας αναστολέας αντλίας πρωτονίων (PPI), ο οποίος χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

Γιατί είναι επικίνδυνη η παρουσία αυτών των ουσιών;

Η παρουσία των δύο αυτών δραστικών ουσιών καθιστά το προϊόν παράνομο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο). Επιπλέον, η ανεξέλεγκτη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως:

  • Προβλήματα στο στομάχι και στα έντερα: Οι ΜΣΑΦ μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο στομάχι, έλκη και αιμορραγίες.
  • Προβλήματα στην καρδιά: Και οι δύο ουσίες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό.
  • Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα: Η ταυτόχρονη χρήση του προϊόντος με άλλα φάρμακα μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις.

Τι πρέπει να κάνετε;

  • Μην χρησιμοποιείτε το προϊόν: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να αποφύγουν την κατανάλωση του "UMARY ACIDO HIALURONICA caps.".
  • Ενημερώστε τον γιατρό σας: Εάν έχετε ήδη λάβει το προϊόν, ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας.
  • Αναφέρετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια: Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια μετά τη χρήση του προϊόντος, αναφέρετέ την στον ΕΟΦ.

Πώς να προστατευτείτε;

  • Αγοράζετε φάρμακα μόνο από εξουσιοδοτημένα φαρμακεία: Αποφεύγετε την αγορά φαρμάκων από το διαδίκτυο, εκτός εάν πρόκειται για εξουσιοδοτημένα ηλεκτρονικά φαρμακεία.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες: Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα και τα συστατικά του.
  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας: Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Η υγεία σας είναι πολύτιμη. Μην την διακινδυνεύετε με παράνομα προϊόντα.

Σημείωση: Το παραπάνω άρθρο έχει σκοπό να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η χρήση παράνομων φαρμάκων. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram