Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φονικές Πίτσες: Η Nestle Fr. αντιμέτωπη με κατηγορίες για Θανάτους από Μολυσμένες Πίτσες

Η γαλλική θυγατρική της Nestle κατηγορείται για την εμπλοκή της σε μια τραγική υπόθεση με μολυσμένες πίτσες, η οποία οδήγησε στον θάνατο δύο παιδιών και προκάλεσε σοβαρές ασθένειες σε 57 ακόμα άτομα.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η μονάδα που διαχειρίζεται το εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία όπου παράγονταν οι κατεψυγμένες πίτσες Fraîch’Up της Buitoni, φέρει ευθύνη για την μόλυνση με το βακτήριο E. coli.

Η νομική δίωξη ασκήθηκε τον Ιούλιο του 2024, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 από Γάλλους εισαγγελείς, με αφορμή τα κρούσματα ασθενειών που σχετίζονταν με την κατανάλωση των πίτσες.

Το εργοστάσιο της Buitoni, στο οποίο ενοχοποιήθηκε η παραγωγή των μολυσμένων προϊόντων, έκλεισε οριστικά τον Μάρτιο του 2022.

Συνολικά, 59 άτομα που αρρώστησαν από τις μολυσμένες πίτσες εμφάνισαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), μια σοβαρή επιπλοκή λοίμωξης από E. coli που μπορεί να πλήξει νεφρά.

Δυστυχώς, η λοίμωξη είχε μοιραία κατάληξη για ένα 18χρονο και ένα βρέφος.

Εκπρόσωπος της Nestle δήλωσε πως η εταιρεία αναγνωρίζει τις ευθύνες της και θα συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η Nestle κατέληξε σε συμφωνία αποζημίωσης με 63 θύματα και τις οικογένειές τους, ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

Πηγές