Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Χάστε λίπος στον ύπνο σας: Νέα μελέτη δείχνει ελπιδοφόρα αποτελέσματα για την σουβορεξάντη

Η απώλεια βάρους μπορεί να αποτελεί μια δύσκολη πρόκληση, η οποία συχνά απαιτεί αυστηρή διατροφή και άσκηση. Μέχρι πρότινος, οι επιλογές για όσους δυσκολεύονται να χάσουν κιλά με φυσικό τρόπο ήταν περιορισμένες, με το Ozempic και το Zepbound να αποτελούν φάρμακα που αναπτύχθηκαν για τον διαβήτη αλλά χρησιμοποιούνται και για την απώλεια βάρους.

Μια νέα μελέτη από το University of Tsukuba φέρνει ελπιδοφόρα νέα, παρουσιάζοντας ένα φάρμακο για την αϋπνία, τη σουβορεξάντη, ως πιθανή λύση για την απώλεια βάρους.

Πώς η σουβορεξάντη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος:

Η σουβορεξάντη, γνωστή και ως Belsompra στις ΗΠΑ, δρα ως ανταγωνιστής της ορεξίνης, μιας ουσίας που παίζει σημαντικό ρόλο στον ύπνο και την αφύπνιση. Η μελέτη έδειξε ότι η λήψη 20 mg σουβορεξάντης πριν από τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε:

  • Αύξηση της οξείδωσης των λιπών: Η σουβορεξάντη ενισχύει την καύση λίπους κατά τη διάρκεια του ύπνου, με την επίδραση αυτή να διατηρείται και μετά την αφύπνιση.
  • Μείωση του καταβολισμού των πρωτεϊνών: Η σουβορεξάντη βοηθά στην προστασία των μυών, μειώνοντας την διάσπαση των πρωτεϊνών.
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου: Η μελέτη έδειξε αύξηση του ύπνου REM (rapid eye movement) και μείωση του σταδίου 1 του ύπνου μη REM.

Σημαντικά σημεία:

  • Η μελέτη βασίστηκε σε μικρό δείγμα ανδρών, άρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα σε γυναίκες και άτομα διαφορετικών ηλικιών.
  • Η σουβορεξάντη εγκρίθηκε από τον FDA για τη θεραπεία της αϋπνίας, όχι για την απώλεια βάρους.
  • Η χρήση της σουβορεξάντης για σκοπούς απώλειας βάρους θα πρέπει να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη ιατρού.

Συμπέρασμα:

Η μελέτη για τη σουβορεξάντη ανοίγει νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η ικανότητα του φαρμάκου να αυξάνει την καύση λίπους και να προστατεύει τους μύες, σε συνδυασμό με την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, καθιστά την σουβορεξάντη μια ελπιδοφόρα επιλογή για όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση παραμένουν οι βασικές αρχές για την διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

Πηγές: