Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η Μαρία Καρυστιανού Καταγγέλλει "Ξεδιάντροπη Μεταρρύθμιση" που Φιμώνει την Ελευθερία του Τύπου και Θωρακίζει τους Ενόχους

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα ενός εκ των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την πρόσφατη "μεταρρύθμιση" του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, η οποία απαγορεύει την ολική ή μερική μετάδοση των δικαστικών διαδικασιών.

Στην αιχμηρή ανάρτησή της στα social media, η κα. Καρυστιανού χαρακτηρίζει την εν λόγω διάταξη ως "ξεδιάντροπη" και "αντισυνταγματική", συνδέοντάς την άμεσα με μια ύποπτη προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης να "μπλοκάρει" τον αγώνα για την απονομή δικαιοσύνης στις 57 οικογένειες που θρηνούν τα θύματα.

Επισημαίνει εύστοχα τους κινδύνους που εγκυμονεί η φίμωση της ενημέρωσης και η προσπάθεια συγκάλυψης "τραγικών αποκαλύψεων" που πιθανόν να έρθουν στο φως κατά τη διάρκεια των δικών.

Με σθένος και αποφασιστικότητα, η κα. Καρυστιανού καλεί τους δικαστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην συναινέσουν σε αυτήν την "αντιδημοκρατική και απάνθρωπη" εξέλιξη. Υπογραμμίζει την ύψιστη σημασία της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως "η αδράνεια, αποτελεί επί της ουσίας, συνενοχή".

Πέρα από την προσωπική της τραγωδία, η κα. Καρυστιανού θέτει στο επίκεντρο το μέλλον της κοινωνίας και την κληρονομιά που οφείλουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Η ανάρτησή της αποτελεί ένα ηχηρό καμπανάκι κινδύνου για την οπισθοδρόμηση των δημοκρατικών θεσμών και την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.

Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα των πολιτών να παρακολουθούν διαφανώς την εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών, ειδικά όταν αφορούν τραγωδίες με τόσο βαρύ κοινωνικό κόστος. Η φίμωση της αλήθειας και η συγκάλυψη ευθυνών δεν ωφελούν κανέναν, παρά μόνο τροφοδοτούν την αδικία και την οργή.

Η γενναία στάση της κας. Καρυστιανού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι πιστεύουν στην αξία της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθειά της και να απαιτήσουμε πλήρη διαφάνεια στις δίκες για το δυστύχημα στα Τέμπη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram