Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Οι αποκλειστικοί λόγοι που τα Κουνούπια Τσιμπάνε ΜΟΝΟ εσένα !

Γιατί τα Κουνούπια Σας Λατρεύουν: Επιστήμη και Προστασία

Αν νιώθετε σα να σας κυνηγούν τα κουνούπια ενώ αφήνουν τους υπόλοιπους στην ησυχία τους, ίσως έχετε δίκιο. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, περίπου το 20% του πληθυσμού αποτελεί ιδανικό στόχο για τα ενοχλητικά αυτά έντομα. αποκλειστικο

Πριν κατηγορήσετε το "γλυκό αίμα" σας, ας δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που σας προτιμούν:

1. Διοξείδιο του άνθρακα: Εκπνέουμε όλοι διοξείδιο του άνθρακα, αλλά η έντονη σωματική δραστηριότητα αυξάνει την παραγωγή του. Τα κουνούπια ανιχνεύουν αυτές τις αλλαγές και σας στοχοποιούν.

2. Μυρωδιά δέρματος: Το δέρμα σας φιλοξενεί μικροοργανισμούς που, μαζί με τον ιδρώτα, δημιουργούν ένα μοναδικό άρωμα. Ορισμένοι τύποι βακτηρίων στο δέρμα προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια.

3. Ομάδα αίματος: Τα θηλυκά κουνούπια χρειάζονται πρωτεΐνες από το αίμα για την παραγωγή αυγών. Έρευνες έδειξαν ότι προτιμούν:

  • Ομάδα 0: Κουνούπια Aedes albopictus
  • Ομάδα ΑΒ: Κουνούπια Anopheles gambiae

4. Σκούρα χρώματα: Τα κουνούπια "βλέπουν" και προτιμούν όσους φορούν σκούρα ρούχα. Αντίθετα, τα ανοιχτόχρωμα (λευκό, παστέλ) είναι λιγότερο ελκυστικά.

5. Θερμότητα και υδρατμοί: Το σώμα μας εκπέμπει θερμότητα και υδρατμούς, που έλκουν τα κουνούπια. Μελέτες έδειξαν ότι κινούνται προς πηγές θερμότητας με θερμοκρασία ιδανική για τσίμπημα.

6. Αλκοόλ: Έρευνες απέδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν αλκοόλ (π.χ. μπύρα) δέχονται περισσότερα τσιμπήματα από όσους δεν πίνουν.

7. Εγκυμοσύνη: Τα κουνούπια φαίνεται να προτιμούν τις έγκυες, πιθανώς λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας σώματος και του διοξειδίου του άνθρακα.

Πώς να Προστατευτείτε:

Γνωρίζοντας αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τα τσιμπήματα και τους κινδύνους για την υγεία σας: