Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πόσο πωλούν οι παραγωγοί το έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο Σήμερα – Που θα φτάσει η τιμή τον Νοέμβριο ;

 

Ελαιόλαδο: Σταθερές οι τιμές στο έξτρα παρθένο - Αισιοδοξία για την παραγωγή 

Η αγορά του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στην Ελλάδα παρουσιάζει σταθερότητα τον Ιούλιο, με τις τιμές να κινούνται γύρω στα 7 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η ζήτηση έχει βρει το "ρυθμό" της στα 7,3-7,5 ευρώ για το έξτρα παρθένο, ενώ παράλληλα παρατηρείται αύξηση στις συναλλαγές για τις κατώτερες ποιοτικές κατηγορίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μεσσηνία, όπου το ενδιαφέρον για αγορές έχει μειωθεί τις τελευταίες 20 ημέρες. Παρ' όλα αυτά, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας κατάφερε να πουλήσει 14,5 τόνους ελαιόλαδου ΠΟΠ Καλαμάτας στα 7,50 ευρώ και 7 τόνους έξτρα παρθένο στα 7 ευρώ σε Έλληνα έμπορο.

Παρόμοιες τιμές καταγράφονται και στην Κρήτη, ενώ στη Λακωνία δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αγοραπωλησία έξτρα παρθένου ελαιόλαδου τις τελευταίες 10 ημέρες.

Εκτός από την εγχώρια αγορά, υψηλό αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον και από την Ιταλία για ελληνικό ελαιόλαδο φέτος, ενώ στην Ισπανία η τιμή του έξτρα παρθένου κυμαίνεται περίπου στα 7 ευρώ.

Κρίσιμος παράγοντας που θα επηρεάσει τις τιμές για τη νέα σοδειά είναι οι καιρικές συνθήκες.

Παρότι η πλειοψηφία των ελαιόδεντρων συγκεντρώνεται στην νότια Ελλάδα, η "καλή" χρονιά της παρενιαυτοφορίας δίνει ώθηση σε μικρότερες περιοχές, όπως η Μυτιλήνη, να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Αν και η εικόνα για περιοχές όπως η Άμφισσα παραμένει θολή, με τις τοπικές εκτιμήσεις να παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση, οι γεωπόνοι εκφράζουν αισιοδοξία για την παραγωγή.

Βασίζονται στην καλή ανθοφορία και το δέσιμο των καρπών, εκτιμώντας πως η ελαιοπαραγωγή θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, εφόσον υπάρξει βροχή τον Αύγουστο και καλή διαχείριση του δάκου.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram