Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σοκαριστική Ανάκληση: Ρύζι Μολυσμένο με Κομμάτια Ποντικιών!

Ρύζι με κομμάτια ποντικιού: Η FDA αναβαθμίζει τον κίνδυνο σε κατηγορία ΙΙ

Σοβαρή ανάκληση ρυζιού λόγω μόλυνσης με τρωκτικά. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναβάθμισε την κατηγορία κινδύνου για την ανάκληση ρυζιού Lundberg Family Farms από ΙΙΙ (χαμηλός κίνδυνος) σε ΙΙ (υψηλός κίνδυνος) αφού εντοπίστηκαν κομμάτια ποντικιών σε συσκευασίες 6 τεμαχίων.

Περισσότερες από 27.500 μεμονωμένες σακούλες ρυζιού που διανεμήθηκαν σε Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουισκόνσιν, Μέιν, Φλόριντα, Αριζόνα και Νιου Χάμσαϊρ έχουν αποσυρθεί από τα ράφια. Η Lundberg Family Farms προέβη σε οικειοθελή ανάκληση στις 10 Μαΐου 2024, ενώ η FDA αναβάθμισε την κατηγορία κινδύνου στις 19 Ιουλίου 2024.

Η κατανάλωση του μολυσμένου ρυζιού ενδέχεται να προκαλέσει "προσωρινές ή ιατρικά αναστρέψιμες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία", σύμφωνα με τον FDA. Τα τρωκτικά αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς μεταφέρουν ασθένειες όπως η σαλμονέλωση και το E. coli.

Η μόλυνση με τρωκτικά σε τρόφιμα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Μόλις τον Μάιο, εντοπίστηκαν νεκρά ποντίκια σε κονσέρβες φασολιού στην Ευρώπη και κομμάτια αρουραίου σε ψωμί του τοστ στις ΗΠΑ, οδηγώντας σε ανακλήσεις χιλιάδων συσκευασιών.

Η πρόληψη της μόλυνσης με τρωκτικά στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων είναι απαραίτητη. Τα ποντίκια και οι αρουραίοι μπορούν εύκολα να εισβάλλουν μέσω μικρών ανοιγμάτων ή να έρθουν από γειτονικά μολυσμένα περιβάλλοντα. Η τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και η εφαρμογή προγραμμάτων απεντόμωσης είναι απαραίτητες για την προστασία των τροφίμων από μόλυνση.

Η μεγαλύτερη χρηματική ποινή στην ιστορία για θέματα ασφάλειας τροφίμων επιβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην αλυσίδα Dollar Tree για παραβιάσεις που σχετίζονται με τρωκτικά. Το ύψος της ποινής άγγιξε τα 41,675 εκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Καλoύμε τους καταναλωτές να ελέγξουν προσεκτικά τα ντουλάπια τους για τυχόν ρύζι Lundberg Family Farms που εμπλέκεται στην ανάκληση. Εάν εντοπίσετε το προϊόν, επιστρέψτε το στο σημείο πώλησης για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να γνωρίζουν τους κινδύνους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram