Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότης – φάντασμα εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ!

Απίστευτο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), όπου ένας "αγρότης-φάντασμα" με το όνομα Σπυρίδων Κανελλόπουλος εισέπραξε το αστρονομικό ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ ως ενίσχυση για βιολογική καλλιέργεια!

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του agronews.gr, ο κ. Κανελλόπουλος, δήθεν παραγωγός από την Ήλιδα, έλαβε το 2023 το ασύλληπτο ποσό των 13.999.196,83 ευρώ για καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων.

Ένα ποσό εξωπραγματικό, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά, που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για διαφάνεια και έλεγχο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η έρευνα που ακολούθησε, έφερε στο φως άκρως ανησυχητικά ευρήματα. Ο "αγρότης-φάντασμα" δεν άφησε κανένα ίχνος στην περιοχή της Ήλιδας. Κανείς δεν τον γνωρίζει, καμία δήλωση ΟΣΔΕ δεν έχει υποβληθεί στο όνομά του, ενώ για να λάβει κανείς τέτοιο ποσό για βιολογική καλλιέργεια, οφείλει να δηλώσει εκτάσεις άνω των 200.000 στρεμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιολογική καλλιέργεια εντάσσεται στα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης και πληρώνεται μέσω ΟΣΔΕ.

Μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου, οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ έσπευσαν να καλύψουν τα ίχνη τους. Στις 7 Ιουλίου, το όνομα του Σπυρίδωνα Κανελλόπουλου εξαφανίστηκε από τη λίστα δικαιούχων, αντικαταστάθηκε από το αρνητικό σύμβολο (-) μπροστά από το ποσό των 13.999.196,83 ευρώ, παρουσιάζοντάς το πλέον ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Την επόμενη μέρα, 8 Ιουλίου, το όνομα του "αγρότη-φάντασμα" αντικαταστάθηκε οριστικά από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Το σκάνδαλο του "αγρότη-φάντασμα" εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την διαφάνεια και τον έλεγχο στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πώς είναι δυνατόν να χορηγούνται αστρονομικά ποσά σε άγνωστους "αγρότες", χωρίς κανέναν έλεγχο; Πώς καλύφθηκαν τόσο εύκολα τα ίχνη τους;

Απαιτούνται άμεσες και αυστηρές έρευνες για να αποκαλυφθούν οι εμπλεκόμενοι και να αποδοθούν ευθύνες. Χρειάζεται άμεσα να ληφθούν μέτρα για να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητα σε κάθε δημόσιο οργανισμό, πόσο μάλλον στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

TAGS
#ΟΠΕΚΕΠΕ
#ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ