Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σοκ - Πατέρας αφήνει την 2χρονη κόρη του στο αυτοκίνητο με τον καύσωνα και κατηγορείται για Φόνο

Τραγωδία στην Αριζόνα: 37χρονος πατέρας κατηγορείται για φόνο μετά τον θάνατο της 2χρονης κόρης του από καύσωνα

Σε μια τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένας 37χρονος πατέρας, ο Christopher Scholtes, κατηγορείται για φόνο δεύτερου βαθμού μετά τον θάνατο της 2χρονης κόρης του, η οποία άφησε μόνη της μέσα στο αυτοκίνητο με καύσωνα για τρεις ώρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Scholtes άφησε το κοριτσάκι στο όχημα, δεμένο στο καθισματάκι του, έξω από το σπίτι τους, την Τρίτη, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Η μητέρα του παιδιού, όταν επέστρεψε σπίτι, βρήκε την άψυχη κόρη της στο αυτοκίνητο και κάλεσε αμέσως βοήθεια. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από την ίδια και τους διασώστες, το κοριτσάκι δεν κατάφερε να επιζήσει.

Ο Scholtes ισχυρίστηκε ότι άφησε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου ανοιχτό πριν μπει στο σπίτι, και ότι δεν ήθελε να ξυπνήσει την κόρη του που κοιμόταν στο ειδικό καθισματάκι.

Ωστόσο, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει πότε ακριβώς σβήστηκε το αυτοκίνητο και απενεργοποιήθηκε το κλιματιστικό, οδηγώντας στο τραγικό συμβάν.

Βίντεο από γείτονα που δείχνει το 2χρονο κορίτσι μέσα στο αυτοκίνητο για τρεις ώρες αποτέλεσε βασικό στοιχείο για την σύλληψη του Scholtes.

Η τραγωδία αυτή αποτελεί θλιβερή υπενθύμιση των κινδύνων που ελλοχεύουν όταν αφήνουμε παιδιά ή κατοικίδια ζώα μέσα σε κλειστά οχήματα σε συνθήκες καύσωνα. Ακόμη και με ανοιχτά παράθυρα, η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί να ανέβει επικίνδυνα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβαινόντων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε:

  • Ποτέ μην αφήνετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα μόνα τους μέσα σε όχημα, ακόμα και για λίγα λεπτά.
  • Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό λειτουργεί σωστά και αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά.
  • Ελέγχετε συχνά τα παιδιά και τα κατοικίδια σας, ειδικά σε ζεστές ημέρες.
  • Εάν δείτε ένα παιδί ή κατοικίδιο σε κίνδυνο μέσα σε όχημα, καλέστε αμέσως την αστυνομία ή την πυροσβεστική.

Ας ελπίσουμε ότι η τραγωδία αυτή θα χρησιμεύσει ως μάθημα για όλους, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Πηγές:

  • Ειδησεογραφικά πρακτορεία:
    • Reuters: "37-year-old Arizona man arrested after daughter dies in hot car"
    • Associated Press: "Arizona man arrested after daughter dies in car"
    • BBC: "US man arrested after daughter dies in hot car"