Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποιο είναι το ακριβότερο γλυκό στον κόσμο; Πόσα θα έδινες για να φας ένα επιδόρπιο;

Πόσα θα έδινες για να φας ένα επιδόρπιο;

Η αναζήτηση για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία συχνά οδηγεί τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής σε εκπληκτικές δημιουργίες, οι οποίες συνδυάζουν την υψηλή τέχνη με εξαιρετικά σπάνια και πολυτελή υλικά.

Ανάμεσα σε αυτές τις δημιουργίες, υπάρχει ένα γλυκό που κατέχει τον τίτλο του ακριβότερου γλυκού στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες: το παγωτό The Frrrozen Haute Chocolate, κοστίζει 25.000 $ (23.072,50 ευρώ), το οποίο προστέθηκε στο μενού του εστιατορίου Serendipity 3, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ στις 7 Νοεμβρίου 2007.

Το επιδόρπιο χρησιμοποιεί ένα εκλεκτό μείγμα από 28 κακάο, συμπεριλαμβανομένων 14 από τα πιο ακριβά στον κόσμο. Το επιδόρπιο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την πολυτελή κοσμηματοπώλη Euphoria New York.

Το επιδόρπιο είναι διακοσμημένο με 5 g (0,17 oz) βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων και σερβίρεται σε ένα κύπελλο με επένδυση από βρώσιμο χρυσό. Η βάση του είναι ένα βραχιόλι από χρυσό 18 καρατίων με λευκά διαμάντια 1 καρατίου. Το επιδόρπιο τρώγεται με ένα χρυσό κουτάλι, διακοσμημένο με λευκά και σοκολατένια διαμάντια, τα οποία μπορείτε να πάρετε και στο σπίτι.

Προηγούμενος κάτοχος ρεκόρ: Το Serendipity Golden Opulence Sundae κατείχε το ρεκόρ για το πιο ακριβό επιδόρπιο με τιμή $1.000 από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2007.