Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

«The Telegraph» / Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί ζητούν αποζημίωση επειδή τα εμβόλια Covid «τους άφησαν ανάπηρους»

 Τι αποκαλύπτει άρθρο στο «The Telegraph»

Σκάνδαλο ή Στατιστική Ανωμαλία; Χιλιάδες Βρετανοί Ισχυρίζονται Βλάβη από τα Εμβόλια COVID-19

Το εμβόλιο κατά του COVID-19 παρουσιάστηκε ως η λύση για να βγούμε από την πανδημία. Ωστόσο, στη σκιά αυτής της μεγάλης επιτυχίας, αναδύεται μια σκοτεινή ιστορία. Χιλιάδες Βρετανοί ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σοβαρές βλάβες μετά τον εμβολιασμό, με την κυβέρνηση να δέχεται χιλιάδες αιτήσεις αποζημίωσης. 

Ας δούμε τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία και ποια ερωτήματα εγείρονται.

  • Αριθμοί που σοκάρουν: Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για αποζημίωση, με τις περισσότερες να αφορούν το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν εγκεφαλικά, καρδιακές προσβολές, παράλυση και άλλες σοβαρές παθήσεις.
  • Ιστορίες που συγκλονίζουν: Η ιστορία της Λεόνας Σάντερς, μιας γυναίκας που παρέλυσε μετά από τον εμβολιασμό, είναι μόνο μία από τις πολλές. Παρόλο που η οικογένειά της υποστηρίζει ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραματικά μετά τον εμβολιασμό, η αίτησή τους για αποζημίωση απορρίφθηκε.
  • Η στάση της κυβέρνησης: Η βρετανική κυβέρνηση, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις, επιμένει ότι τα οφέλη των εμβολίων υπερτερούν των κινδύνων. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων και οι ιστορίες των παθόντων εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης.
  • Οι φαρμακευτικές εταιρείες: Η AstraZeneca έχει παραδεχτεί ότι το εμβόλιο της μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες, ενώ η Pfizer διαβεβαιώνει για την ασφάλεια του δικού της εμβολίου.
  • Οι απορρίψεις και οι καθυστερήσεις: Χιλιάδες αιτήσεις απορρίπτονται, με τους αιτούντες να κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη διαφάνειας και αδιαφορία.
  • Τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα: Πόσο ασφαλή είναι πραγματικά τα εμβόλια; Ποια είναι η πραγματική έκταση των παρενεργειών; Ποια είναι η ευθύνη των κυβερνήσεων και των φαρμακευτικών εταιρειών;

 Ο Σεμπ Σάντερς, ο Βρετανός πρωταθλητής τζόκεϊ ιπποδρομιών, αγωνίστηκε για λογαριασμό της συζύγου του, Λεόνα, η οποία έμεινε στο νοσοκομείο μετά από τρία εμβόλια για τον Covid, αλλά ο ισχυρισμός τους απορρίφθηκε.

Η κυρία Σάντερς, 52 ετών, η οποία έπασχε από τη σπάνια αυτοάνοση διαταραχή κοκκιωμάτωση – η οποία προκαλεί φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων – ενημερώθηκε ότι το εμβόλιο δεν θα επηρέαζε την κατάστασή της και, στη χειρότερη, θα ήταν αναποτελεσματικό, λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού της συστήματος.

Έκανε το πρώτο της εμβολιασμό με AstraZeneca τον Φεβρουάριο του 2021, και ακολούθησε ένα booster τον Απρίλιο.

«Ήταν μόνο μία ή δύο μέρες μετά που σωριάστηκε στο μπάνιο, το αριστερό της πόδι είχε παραλύσει, αλλά δεν κατηγορήσαμε το εμβόλιο επειδή κανείς δεν μας είχε προειδοποιήσει, οπότε δεν βάλαμε ποτέ τα δύο και δύο μαζί», είπε ο κ. Σάντερς.
Ταχεία επιδείνωση μετά από τον τρίτο εμβολιασμό


Ωστόσο, η κατάσταση της κυρίας Σάντερς επιδεινώθηκε γρήγορα μετά από έναν τρίτο εμβολιασμό – αυτή τη φορά με Pfizer – τον Δεκέμβριο, όταν η παράλυση άρχισε να κινείται προς τα πάνω από τα πόδια της.

Εισήχθη στο Νοσοκομείο Addenbrooke στο Cambridge, όπου μια σάρωση αποκάλυψε εγκάρσια μυελίτιδα, ένα οίδημα στο νωτιαίο μυελό, το οποίο είναι μια γνωστή παρενέργεια του εμβολίου.

Η κατάστασή της την άφησε ανίκανη να περπατήσει για επτά μήνες και παρά τη σύντομη ύφεση το καλοκαίρι του 2022, η κατάστασή της συνέχισε να επιδεινώνεται, επιδεινούμενη από την προσβολή του Covid και την εμφάνιση σήψης ενώ νοσηλευόταν.

«Οι καταρρεύσεις ήρθαν όλες λίγες μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο», είπε ο κ. Σάντερς. «Αλλά ο ιατρικός αξιολογητής απέρριψε τον ισχυρισμό. Οι ιατρικές σημειώσεις έλεγαν ότι είχε ιστορικό πόνου στην πλάτη και πολλαπλών πτώσεων, αλλά η Λεόνα δεν παραπονέθηκε ποτέ για πόνο στην πλάτη ή είχε πτώσεις πριν από το τρύπημα. Ήταν πολύ δραστήρια, πάντα με τα άλογα. Δεν καθόταν ποτέ. Με βγάζουν ψεύτη. Δεν μου αρέσει να με κάνουν να νιώθω ότι είμαι ψεύτης».

Ο κ. Σάντερς, πατέρας ενός παιδιού, πρόσθεσε: «Πριν από αυτό θα ήμουν επίσης δύσπιστος σχετικά με τα εμβόλια που προκαλούν βλάβη. Αλλά πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ τώρα, και βλέπω όλους τους ανθρώπους να περπατούν κανονικά, και τότε είναι που πραγματικά με πονάει. Απλώς δεν είναι σωστό ή δίκαιο.

«Φέρνω τη Λεόνα στο σπίτι, αλλά η πρόγνωση για ανάκαμψη είναι μικρή. Το πάμε μέρα με τη μέρα, αλλά όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν σωστά. Όλες οι καταρρεύσεις ήρθαν λίγες μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο».

Συμπέρασμα:

Η υπόθεση των βλαβών από τα εμβόλια COVID-19 είναι πολύπλοκη και πολυεπίπεδη. Απαιτείται μια διεξοδική και αντικειμενική έρευνα για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της. Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε το δικαίωμα στην υγεία και την πληροφόρηση, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι όσοι έχουν υποστεί βλάβη θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram