Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μικροπλαστικά στο Νερό που ΠΙΝΕΙΣ - Η Απλή ΛΥΣΗ για να τα Απομακρύνεις

 

Ήξερες ότι μικροπλαστικά βρίσκονται στο νερό που πίνουμε;

Ναι, καλά διάβασες! Μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού, γνωστά ως μικροπλαστικά, βρίσκονται στο νερό που καταναλώνουμε καθημερινά. Αλλά μην ανησυχείς – υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τα απομακρύνεις από το νερό σου, και μπορείς να το κάνεις άνετα στην κουζίνα του σπιτιού σου!

Η Απίστευτη Ανακάλυψη

Μια νέα έρευνα από την Κίνα αποκάλυψε κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας! Οι επιστήμονες του Guangzhou Medical University και του Jinan University ανακάλυψαν ότι ο βρασμός και το φιλτράρισμα του νερού μπορεί να απομακρύνει μέχρι και το 90% των μικροπλαστικών! Ναι, είναι τόσο απλό!

Πώς Δουλεύει;

Οι επιστήμονες έκαναν δοκιμές με σκληρό και μαλακό νερό, προσθέτοντας νανοπλαστικά και μικροπλαστικά. Αφού έβρασαν το νερό και φιλτράρισαν τα υπολείμματα, διαπίστωσαν ότι η μέθοδος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, ειδικά με το σκληρό νερό. Η διαδικασία δημιουργεί μια κρούστα από ανθρακικό ασβέστιο που παγιδεύει τα πλαστικά, τα οποία μετά φιλτράρονται εύκολα. Ακόμα και στο μαλακό νερό, αφαιρέθηκε περίπου το 25% των πλαστικών.

Γιατί Είναι Σημαντικό;

Τα μικροπλαστικά έχουν συνδεθεί με προβλήματα στον μικροβιόκοσμο του εντέρου και την αντοχή στα αντιβιοτικά. Οπότε, η έρευνα αυτή μας δίνει μια απλή και αποτελεσματική λύση για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Φαντάσου, με λίγα μόνο βήματα στην κουζίνα, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα πλαστικών που καταναλώνουμε καθημερινά.

Ένα Απλό Βήμα για Καλύτερη Υγεία

Οι επιστήμονες ελπίζουν να γίνει αυτή η πρακτική πιο διαδεδομένη, καθώς μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας. Αν και ο βρασμός του νερού είναι ήδη κοινός σε πολλές περιοχές, το να γνωρίζουμε ότι μπορεί να απομακρύνει τα μικροπλαστικά δίνει έναν επιπλέον λόγο να το κάνουμε.

Το Μέλλον

Η ομάδα πίσω από αυτή την έρευνα θέλει να δει περισσότερες μελέτες για το πώς ο βρασμός μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα πλαστικά. Ίσως αυτή να είναι η απάντηση που ψάχναμε για να μειώσουμε την έκθεσή μας σε αυτά τα επιβλαβή υλικά – εκτός από το να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού παντού και στα πάντα.

Συμπέρασμα

Είναι καταπληκτικό πόσο απλά πράγματα μπορούν να έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας. Δοκίμασε να βράσεις και να φιλτράρεις το νερό σου – μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς μια πιο υγιή ζωή χωρίς μικροπλαστικά!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram