Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πλένετε με λάθος τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά σας – Πώς να τα «αποτοξινώσετε» σε 4 βήματα, σύμφωνα με ειδικό

Πώς να Καθαρίσετε τα Φρούτα και τα Λαχανικά σας σαν Επαγγελματίας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σας; Μπορεί να πιστεύετε ότι ένα απλό ξέπλυμα κάτω από τη βρύση αρκεί, αλλά οι ειδικοί διαφωνούν.

Γιατί είναι σημαντικό το σωστό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών;

Τα φρούτα και τα λαχανικά, παρά το γεγονός ότι αποτελούν βασικό πυλώνα μιας υγιεινής διατροφής, μπορεί να περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων, βακτηρίων και άλλων επιβλαβών ουσιών. Αυτές οι ουσίες, αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές τις ουσίες ακολουθώντας μια απλή μέθοδο καθαρισμού στο σπίτι.

Η μέθοδος της διαιτολόγου Jessica Shand σε 4 βήματα:

  1. Βουτιά στο νερό με ξύδι ή μαγειρική σόδα: Γεμίστε τον νεροχύτη σας με νερό και προσθέστε είτε μηλόξυδο (1 μέρος ξύδι σε 3 μέρη νερό) είτε μαγειρική σόδα (1 κουταλάκι του γλυκού σε 2 φλιτζάνια νερό). Οι ουσίες αυτές έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  2. Βούρτσισμα και μούλιασμα: Βουρτσίστε απαλά κάθε φρούτο ή λαχανικό και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά. Για τα μούρα, 5 λεπτά είναι αρκετά.
  3. Ξέπλυμα και στέγνωμα: Ξεπλύνετε καλά τα προϊόντα και στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα.
  4. Αποθήκευση σε γυάλινα δοχεία: Για να διατηρήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερο, αποθηκεύστε τα σε γυάλινα δοχεία.

Γιατί το μηλόξυδο και η μαγειρική σόδα;

  • Μηλόξυδο: Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των επιβλαβών βακτηρίων από τα τρόφιμα.
  • Μαγειρική σόδα: Έχει ήπιες αλκαλικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Συμβουλές για επιπλέον προστασία:

  • Βιολογικά προϊόντα: Αν και δεν είναι απαλλαγμένα από όλους τους κινδύνους, τα βιολογικά προϊόντα γενικά έχουν χαμηλότερα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.
  • Φλούδα: Η αφαίρεση της φλούδας μπορεί να μειώσει την έκθεση σε χημικές ουσίες, αλλά θα χάσετε και πολλά θρεπτικά συστατικά.
  • Ποικιλία: Καταναλώστε μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μην ξεχνάτε:

  • Πλένετε τα χέρια σας: Πριν χειριστείτε τα φρούτα και τα λαχανικά, πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.
  • Καθαρίζετε τα μαχαίρια και τις επιφάνειες κοπής: Βεβαιωθείτε ότι τα μαχαίρια και οι επιφάνειες κοπής είναι καθαρές για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Με το σωστό πλύσιμο, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών χωρίς να ανησυχείτε για τις επιβλαβείς ουσίες.

Είστε έτοιμοι να καθαρίσετε τα προϊόντα σας σαν επαγγελματίες;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram