Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πόσιμο νερό από πλαστικά μπουκάλια αυξάνει την Αρτηριακή Πίεση

Πλαστικά μπουκάλια αυξάνουν την αρτηριακή πίεση

Για πρώτη φορά σε πιλοτική μελέτη αποδείχθηκε ότι το πόσιμο νερό από πλαστικά μπουκάλια αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Μεταλλικό νερό, κόλα, αναψυκτικά: Το πόσιμο νερό από πλαστικά μπουκάλια μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες του Danube Private University Krems στην Αυστρία.

Ήδη πριν από μερικά χρόνια, ερευνητές είχαν ανακαλύψει ότι μέσω του ποσίμου νερού από πλαστικά μπουκάλια, κάθε εβδομάδα εισέρχονται πέντε γραμμάρια μικροπλαστικών στην κυκλοφορία του αίματος του ανθρώπου.

Η πιλοτική μελέτη από την Αυστρία εξέτασε τώρα εάν το πλαστικό έχει επιπτώσεις στις τιμές της αρτηριακής πίεσης.

Μελέτη δείχνει: λιγότερο μικροπλαστικό, καλύτερη αρτηριακή πίεση

▶ Σε εθελοντές που σταμάτησαν να πίνουν από πλαστικά μπουκάλια, η αρτηριακή πίεση μειώθηκε ήδη μετά από δύο εβδομάδες. Αυτό μετρήθηκε τόσο στον αριστερό όσο και στον δεξιό βραχίονα.

▶ «Τα αποτελέσματα της μελέτης υποδεικνύουν για πρώτη φορά ότι μια μείωση της χρήσης πλαστικού θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την αρτηριακή πίεση, πιθανώς λόγω της μικρότερης ποσότητας πλαστικών σωματιδίων στην κυκλοφορία του αίματος», εξηγεί η καθηγήτρια Maja Henjakovic, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Το συμπέρασμα των ερευνητών: Τα ποτά που συσκευάζονται σε πλαστικά μπουκάλια πρέπει να αποφεύγονται. Χρησιμοποιώντας γυάλινα ή μεταλλικά μπουκάλια, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.

Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες

Η μελέτη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπογραμμίζει τη σημασία της ελαχιστοποίησης της χρήσης πλαστικών για την αποφυγή επιβλαβών για την υγεία επιπτώσεων. Είναι σημαντικό και απαραίτητο να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μελέτες για να διευκρινιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η σχέση μεταξύ της έκθεσης σε πλαστικό και της καρδιαγγειακής υγείας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram