Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Συναγερμός : Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής

 

Συναγερμός για την υγεία: Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε σε μια σημαντική απόφαση που αφορά την υγεία των καταναλωτών, αποφασίζοντας την ανάκληση της παρτίδας G3I080 του συμπληρώματος διατροφής VALETONINA LONG SIRC.

Τι συνέβη;

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές που ορίζονται για το προϊόν. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε απόκλιση στον ποσοτικό προσδιορισμό της μελατονίνης, μιας ουσίας που παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου.

Γιατί είναι σημαντική αυτή η ανάκληση;

Η απόφαση του ΕΟΦ να ανακαλέσει την συγκεκριμένη παρτίδα έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Όταν ένα προϊόν δεν πληροί τις προδιαγραφές που αναγράφονται στη συσκευασία του, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαφορά στην περιεκτικότητα σε μελατονίνη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος διατροφής και ενδεχομένως να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές;

Η εταιρεία WIN MEDICA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ., ως υπεύθυνη για την κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της και να τους ζητήσει να επιστρέψουν την παρτίδα G3I080. Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να συμμορφωθούν με αυτήν την οδηγία και να μην καταναλώσουν το προϊόν.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τα συμπληρώματα διατροφής;

Η συγκεκριμένη περίπτωση μας υπενθυμίζει τη σημασία της προσοχής που πρέπει να δείχνουμε κατά την επιλογή και την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής. Πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας. Επίσης, είναι σημαντικό να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες και να ενημερωνόμαστε για τους πιθανούς κινδύνους.

Συμπέρασμα

Η ανάκληση της παρτίδας G3I080 του συμπληρώματος διατροφής VALETONINA LONG SIRC αποτελεί μια ένδειξη της σοβαρότητας με την οποία ο ΕΟΦ αντιμετωπίζει θέματα που αφορούν την υγεία των καταναλωτών. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων και των συμπληρωμάτων διατροφής που καταναλώνουμε.

Σημείωση: Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΦ ή να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο φαρμακοποιό σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram