Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ζευγάρι τουριστών αποτύπωσε το λιώσιμο των πάγων σε 15 χρόνια: «Σε πιάνουν κλάματα»

To ζευγάρι επισκέφθηκε το ίδιο σημείο 15 χρόνια μετά και κάτι έλειπε: Οι πάγοι

Από τις 4 Αυγούστου, μία ανάρτηση στο X αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της κλιματικής αλλαγής και έχει γίνει viral. Ένα ζευγάρι επισκέφθηκε το ίδιο σημείο στην Ελβετία, 15 χρόνια μετά. Έβγαλε την κλασική φωτογραφία «τότε και τώρα», κι αντί να το γιορτάσει και να μιλήσει για τις ωραίες του εκδρομές, πρόσεξε πως κάτι έλειπε από το background: οι πάγοι.

Τις εικόνες ανέβασε ο Ντάνκαν Πόρτερ, προγραμματιστής από το Μπρίστολ και επικεφαλής τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης. «Δεν θα πω ψέματα, με έπιασαν τα κλάματα», έγραψε από πάνω.

Από το 2000, η Ελβετία έχει χάσει το ένα τρίτο του όγκου των παγετώνων της, ενώ το 10% εξαφανίστηκε την τελευταία διετία.

Μιλώντας στον Guardian, είπε πως «κοιτώντας κάτι τέτοιο, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι». «Όπως το βλέπω εγώ, όμως, είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε».

Και, για να προλάβει τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής, εξήγησε: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, αλλά σε βάθος πολύ χρόνου. Αυτό που πρέπει να φέρουμε στο επίκεντρο, είναι η ταχύτητα της αλλαγής».

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

Πηγή: www.rosa.gr