Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Δοκιμή Zucchiolo - Το Νέο λαχανικό που αδυνατίζει και σε χορταίνει; Όμως θα το έτρωγες...;

Μεταξύ καρότων, μελιτζανών και μπρόκολου, στο σούπερ μάρκετ μου τράβηξε την προσοχή ένα λαχανικό που δεν είχα ξαναδεί: Στρογγυλά, ελαφρώς πεπλατυσμένα μίνι κολοκύθια σε κίτρινο και πράσινο χρώμα, περίπου στο μέγεθος και το βάρος μιας ντομάτας.

Μικρές ετικέτες αποκάλυψαν ότι πρόκειται για Zucchiolos. 

Από τι αποτελούνται; Πώς είναι η γεύση τους; Και τι μπορείς να μαγειρέψεις μαζί τους; 

Αποφάσισα να το δοκιμάσω!

Σπίτι μου, σκάναρα τον QR κώδικα που ήταν κολλημένος στις Zucchiolos και κατέληξα σε μια ισπανική αγροτική εταιρεία με την ονομασία Beyond Seeds (που σημαίνει κάτι σαν "πέρα από τους σπόρους"). Σταδιακά, έμαθα στο διαδίκτυο ότι το σημερινό μου δείπνο ήταν ένα υβρίδιο από κολοκύθι και αγγούρι. Καλλιεργείται σε θερμοκήπια, υπόσχεται υψηλές αποδόσεις και συλλέγεται όλο το χρόνο.

Πιθανές προκλήσεις:

  • Απώλεια γενετικής ποικιλότητας: Η μαζική καλλιέργεια υβριδίων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της γενετικής ποικιλότητας, κάνοντας τα φυτά πιο ευάλωτα σε νέες ασθένειες ή κλιματικές αλλαγές.
  • Αδυναμία αναπαραγωγής: Οι σπόροι από υβρίδια δεν παράγουν πάντα φυτά με τα ίδια χαρακτηριστικά με το μητρικό φυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες πρέπει να αγοράζουν νέους σπόρους κάθε χρόνο.
  • Ανησυχίες για την υγεία: Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να συνδέουν τα υβρίδια με προβλήματα υγείας, ορισμένοι άνθρωποι εκφράζουν ανησυχίες για την κατανάλωσή τους.

Στην περίπτωση της Zucchiolo:

Δεδομένου ότι είναι ένα νέο υβρίδιο, δεν υπάρχουν ακόμη εκτεταμένες μελέτες για πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωσή του. Ωστόσο, ως γενικός κανόνας, τα υβρίδια λαχανικών που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας των τροφίμων.

Μπορείς να φας τις Zucchiolos με τη φλούδα τους. Και αυτό ακριβώς έκανα.

Η Zucchiolo έχει μια εκπληκτικά νόστιμη γεύση! Συνδυάζει τη σκληρότητα του αγγουριού με μια έντονη γεύση κολοκύθιου. Με κλειστά μάτια, θα μπορούσα να την μπερδέψω με ένα πολύ ήπιο, άγουρο αβοκάντο. Αν και οι δύο Zucchiolos που είχα μικρούς σπόρους, ένιωθαν στο στόμα πολύ πιο συμπαγείς από την αφράτη σάρκα του κολοκυθιού.

100 γραμμάρια Zucchiolo έχουν μόνο περίπου 26 θερμίδες και είναι έτσι ένα πραγματικό λαχανικό για δίαιτα.

Λαχανικό για δίαιτα με βιταμίνες

Η Zucchiolo, όσον αφορά τις θρεπτικές αξίες, βρίσκεται επίσης μεταξύ αγγουριού και κολοκύθιου. 

100 γραμμάρια, σύμφωνα με τον εξαγωγέα Beyond Seeds, έχουν μόνο περίπου 26 θερμίδες και είναι έτσι ένα πραγματικό λαχανικό για δίαιτα. 

Υπέρ αυτού μιλά και η χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος μόλις 0,1 γραμμαρίων ανά 100 γραμμάρια.

Με 124 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, η Zucchiolo συνιστάται επίσης για το ανοσοποιητικό σύστημα. Η τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα περισσότερα από 500 χιλιοστόγραμμα των πορτοκαλιών - αλλά υψηλότερη από αυτή των ντοματών (10 mg). 

Περαιτέρω τιμές στον πίνακα.


 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram