Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ένα κουτί με 3 Ροδάκινα θα κοστίζει 95 δολάρια και θα πωλείται στα Harrods

Φαντάσου να αγοράζεις ένα κουτί με μόλις τρία ροδάκινα και να πληρώνεις 95 δολάρια γι' αυτά! 

Όχι, δεν είναι αστείο! 

Η Tepco, η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, έκανε τη μεγάλη κίνηση: υπέγραψε συμφωνία με το θρυλικό κατάστημα Harrods στο Λονδίνο για την πώληση αυτών των χρυσοποίκιλτων ροδάκινων. Ναι, καλά διάβασες, τα ροδάκινα από την περιοχή που το 2011 χτυπήθηκε από πυρηνική καταστροφή, φτάνουν τώρα στην καρδιά της Ευρώπης!

«Ο βασικός στόχος…είναι να διαλυθούν οι φόβοι των ξένων αγορών που αφορούν τα προϊόντα της Φουκουσίμα» δηλώνει η διαχειρίστρια εταιρεία στην Ιαπωνία

Στόχος αυτής της τρελής συμφωνίας; Να πείσει τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα της Φουκουσίμα είναι ασφαλή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tepco, η εταιρία προσπαθεί να σβήσει τους φόβους που επικρατούν στις ξένες αγορές για τα προϊόντα της περιοχής.

Αυτό το «χρυσό» κουτί περιέχει τρία ζουμερά, λευκά ροδάκινα και κοστίζει 80 λίρες (95 δολάρια). Είναι η πρώτη φορά που αυτό το φρούτο βρίσκεται σε ευρωπαϊκά καταστήματα, εκτός των εκδηλώσεων προώθησης.

Κάποτε, πριν το πυρηνικό ατύχημα, η Φουκουσίμα ήταν γνωστή ως η «βασίλισσα των φρούτων». Ακόμη και αν οι φάρμες μακριά από τον σταθμό δεν επηρεάστηκαν από τη ραδιενέργεια, οι πωλήσεις τους έπεσαν κατακόρυφα, καθώς οι καταναλωτές φοβούνται για την ασφάλεια της υγείας τους.

Κάθε προϊόν που βγαίνει από τη Φουκουσίμα, είτε είναι θαλασσινά είτε φρούτα, περνάει από αυστηρούς ελέγχους για ραδιενέργεια πριν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων.

Τώρα, το ερώτημα παραμένει: Εσύ θα έδινες 95 δολάρια για τρία ροδάκινα από τη Φουκουσίμα;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram