Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φοιτητής του Χάρβαρντ έφαγε 720 αυγά σε έναν μήνα! Τι συνέβη στη χοληστερίνη του;

Πόσοι από εμάς θα μπορούσαμε να φάμε 720 αυγά μέσα σε ένα μήνα; Ο Nick Norwitz, ένας τολμηρός διδακτορικός φοιτητής στο Χάρβαρντ, το έκανε! Ναι, καλά διαβάσατε! Ο Nick έβαλε τον εαυτό του σε ένα πρωτόγνωρο πείραμα, τρώγοντας 24 αυγά κάθε μέρα για 30 ολόκληρες μέρες. Φανταστείτε τα βουνά αυγών που περνούσαν από το πιάτο του!

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Daily Mail δείχνουν τον Nick περιτριγυρισμένο από δεκάδες συσκευασίες αυγών, σαν να βγήκε από διαφήμιση σούπερ μάρκετ. Και όχι, δεν έμεινε εκεί! Ο ίδιος «ανέβασε» το πείραμά του στο YouTube και οι προβολές του ξεπέρασαν τις 170.000!

Το Μεγάλο Ερώτημα: Τι Έγινε με τη Χοληστερίνη του;

Ο σκοπός του πειράματος; Να δούμε αν τα αυγά ανεβάζουν τη χοληστερίνη. Οι γιατροί και οι ειδικοί χρόνια τώρα λένε πως τα αυγά δεν κάνουν καλό στην καρδιά μας. Αλλά ο Nick ήθελε να το ελέγξει μόνος του! Και τι έγινε; Αντί η χοληστερίνη του να εκτοξευτεί, αυτή μειώθηκε! Ναι, η “κακή” χοληστερίνη του, η λεγόμενη LDL, έπεσε κατά 18%! Αντί να του κάνει κακό, τα αυγά του έκαναν καλό!

Αυτό σημαίνει ότι η θεωρία που ακούμε συχνά πως τα αυγά είναι κακά για την καρδιά ίσως να μην είναι και τόσο σωστή. Ο Nick απέδειξε πως μπορείς να φας εκατοντάδες αυγά και όχι μόνο να μη βλάψεις τον οργανισμό σου, αλλά και να τον βελτιώσεις!

Ο Τρελός Αριθμός: 133.200 mg Χοληστερίνης!

Ο Nick κατανάλωσε 133.200 mg χοληστερίνης μέσα σε ένα μήνα. Αυτός ο αριθμός είναι τρομακτικός, αλλά ξέρετε τι; Όχι μόνο δεν ανέβηκε η χοληστερίνη του, αλλά η LDL χοληστερίνη του έπεσε. Πώς γίνεται αυτό; Ο ίδιος εξήγησε πως η πρόσληψη χοληστερίνης από τα τρόφιμα δεν έχει την ίδια επίδραση σε όλους, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξεταστεί από τους επιστήμονες.

Ο Nick, με το μυαλό του και το πείραμά του, ανέτρεψε όλα όσα πιστεύαμε για τα αυγά και τη χοληστερίνη. Και αν τολμήσετε να φάτε κι εσείς μερικά παραπάνω αυγά, ίσως να μην είναι τόσο τρομακτικό όσο νομίζαμε!

Πώς Ο Nick Έκανε Το Ακατόρθωτο – Και Γιατί Όλοι Μείναμε Άφωνοι!

Φανταστείτε τον Nick, να ξυπνάει κάθε πρωί και να τρώει 24 αυγά σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό: αυγά, αυγά και πάλι αυγά! Τι να πούμε; Πραγματικός θρύλος! Όχι μόνο κατάφερε να μην κουραστεί να τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα, αλλά το έκανε για 30 μέρες χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του!

Κι εδώ είναι που αρχίζουν οι τρελές απορίες. Μήπως τα αυγά είναι το νέο υπερ-τρόφιμο; Θα αρχίσουμε όλοι να τα τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο; Και τι σημαίνει αυτό για όλες τις δίαιτες που μας προειδοποιούν να αποφεύγουμε τη χοληστερίνη σαν τον διάβολο;

Η Ανατροπή Όλων Όσων Ξέραμε Για Τη Χοληστερίνη

Ο Nick δεν είναι κανένας τυχαίος. Έχει διδακτορικό στη μεταβολική λειτουργία του εγκεφάλου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τώρα κάνει διδακτορικό στην ιατρική στο Χάρβαρντ. Όταν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος λέει ότι τα αυγά δεν του ανέβασαν τη χοληστερίνη, μάλλον κάτι ξέρει! Η επιστήμη πίσω από τη χοληστερίνη είναι πιο πολύπλοκη απ’ όσο νομίζουμε, και ο Nick έρχεται να μας πει ότι δεν είναι όλα τόσο μαύρα και άσπρα.

Ο ίδιος είπε ότι το πείραμά του αποδεικνύει πως η πρόσληψη χοληστερίνης από τα τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα αυτό που επηρεάζει τα επίπεδά της στο αίμα. Η LDL, η “κακή” χοληστερίνη, που υποτίθεται ότι φράζει τις αρτηρίες και μας στέλνει στο νοσοκομείο, αντί να αυξηθεί, μειώθηκε! Είναι σα να μας λέει ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη διατροφή και την υγεία.

Η Αλήθεια Είναι Ότι Ίσως Πρέπει Να Τρώμε Περισσότερα Αυγά!

Μήπως τελικά τα αυγά είναι παρεξηγημένα; Ο Nick μας δείχνει ότι μπορεί να αποτελούν μια εξαιρετική πηγή διατροφής χωρίς να είναι ο εχθρός που νομίζαμε. Και το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι: τι άλλο τρώμε που θεωρούμε ανθυγιεινό αλλά ίσως τελικά μας κάνει καλό;

Με το πείραμα του Nick, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αμφισβητήσουμε πολλές από τις “σιδερένιες” αλήθειες της διατροφής που ακούμε χρόνια τώρα. Ποιος ξέρει; Μπορεί το μέλλον να είναι γεμάτο αυγά και να το απολαμβάνουμε!

Άρα την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να περάσετε το πρωινό χωρίς αυγά, θυμηθείτε τον Nick και το πείραμά του. Τα αυγά ίσως είναι ο κρυφός σύμμαχος που δεν ξέραμε ότι είχαμε!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram