Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Απίστευτο ατύχημα στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με τρεις τραυματίες (ανανεωμένο)

Ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (15/9) στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, όταν μια ηλικιωμένη επιβάτιδα που κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο έπεσε στην πίστα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμη δύο γυναίκες επίσης με κινητικά προβλήματα.

Ένα από τα απίστευτα ατυχήματα που θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ κατά την επιβίβαση σε αεροπλάνο συνέβηκε το μεσημέρι στην Κεφαλονιά.

Τρείς κυρίες επιβάτιδες της Aegean είχαν ζητήσει να ανέβουν στο αεροπλάνο με το αναβατόριο και οι τρεις σε καροτσακι του Αεροδρομίου. Όταν αυτό είχε φθάσει σχεδόν στο ύψος της πόρτας εισόδου στο αεροσκάφος μπατάρισε από τη μια μεριά με μεγάλη δύναμη σαν να είχε σπάσει δοκός. Οι δυο κυρίες κατάφεραν να κρατηθούν η τρίτη όμως έπεσε στην πίστα μαζί με το καροτσάκι και τραυματίστηκε. Από νεότερες πληροφορίες μάθαμε ότι κατά την πτώση του αναβατορίου κατέβηκε στο 1,5 μέτρο σχεδόν οπότε η κυρία δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Τις παρέλαβε αμέσως ασσθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός σε καμία απο τις τρεις γυναίκες, η μια εξ αυτών μάλιστα είναι 93 ετών. Ευχόμαστε και στις τρεις κυρίες περαστικά και γρήγορη επιστροφή στο σπίτι τους.Είναι και οι τρεις Κεφαλονίτισσες και οι δυο από αυτές πήγαιναν στην Αθήνα για γιατρό.

Επίσης να επισημάνουμε ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση για το συμβάν οπότε είμαστε επιφυλακτικοί για τις λεπτομέρειες που αναφέρουμε που προέρχονται απο πληροφορίες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου», το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση και λειτουργία της Fraport Greece, σημειώθηκε περιστατικό τραυματισμού κατά τη διάρκεια της επιβίβασης τριών επιβατών με μειωμένη κινητικότητα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου και οι ομάδες ασφαλείας, καθώς και η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (Μ.Α.Ε.Δ.Υ), ενεργοποιήθηκαν άμεσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους επιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

Η Fraport Greece βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ενώ οι υπηρεσίες του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες αρχές και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού.