Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ σας! 8 εξαιρετικές ιδέες !

Περίπου το 72% του πληθυσμού πίνει καφέ καθημερινά ή τακτικά.

Έχετε ήδη πιει τον πρώτο σας καφέ σήμερα;

Την επόμενη φορά που θα πάτε στην καφετιέρα, θυμηθείτε να μην πετάξετε τον καφέ! 

Αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν σκουπίδι, μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει θαύματα.

► Ο καφές είναι ένα πολυλειτουργικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς. Ακόμα και το «Öko-Test» συνιστά την ανακύκλωση του καφέ. Οι δυνατότητες είναι πολύ ποικίλες – έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές για εσάς:

Χρήσεις του καφέ στο σπίτι:

  1. Απορροφητής οσμών: Ο καφές μπορεί να εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές στα ψυγεία και στους κάδους απορριμμάτων. Αν μυρίζει άσχημα ο αποχετευτικός σωλήνας, μπορείτε να τον ξεπλύνετε με λίγο καφέ. Και μετά το κόψιμο κρεμμυδιού, απλά τρίψτε τα χέρια σας με καφέ.
  2. Καθαριστικό: Είναι εξαιρετικό ως φυσικό καθαριστικό για μπάρбекγιου, τηγάνια και ποτήρια – χωρίς χημικά! Οι αλεστικές ιδιότητες του καφέ βοηθούν στην απομάκρυνση των επίμονων υπολειμμάτων.
  3. Κάλυψη γρατσουνιών στο ξύλο: Με λίγο καφέ μπορούν να καλυφθούν μικρές γρατσουνιές σε ξύλινες επιφάνειες, καθώς ο χρωματικός τόνος του καφέ συχνά ταιριάζει καλά με το ξύλο.

Χρήσεις στον κήπο:

  1. Λίπασμα: Ο καφές είναι ένα θρεπτικό λίπασμα που περιέχει άζωτο, κάλιο και φώσφορο. Μπορεί να ενσωματωθεί απευθείας στο έδαφος ή να προστεθεί στο κομποστοποιητή για να βελτιωθεί η ποιότητα των θρεπτικών συστατικών.
  2. Καταπολέμηση παρασίτων: Η χρήση καφέ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των σαλιγκαριών και των μυρμηγκιών. Τα σαλιγκάρια δεν τους αρέσει η μυρωδιά του καφέ, ενώ τα μυρμήγκια χάνουν την προσανατολισμό τους λόγω της έντονης μυρωδιάς.
  3. Φροντίδα φυτών: Ο καφές μπορεί να αραιωθεί με νερό και να χρησιμοποιηθεί ως νερό για πότισμα για να εξουδετερωθεί το pH του εδάφους και να λιπανθούν τα φυτά.

Συμβουλές ομορφιάς με καφέ:

  1. Peeling: Ο καφές μπορεί να αναμειχθεί με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό peeling σώματος ή προσώπου. Παρέχει απαλή απολέπιση και απαλό δέρμα. Η καφεΐνη επίσης απομακρύνει το υγρό από τον ιστό και προάγει την καύση λίπους διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος.
  2. Φροντίδα μαλλιών: Ο καφές στα μαλλιά μπορεί να ενισχύσει τον όγκο και τη λάμψη. Μετά από χρόνο έκθεσης περίπου δέκα λεπτών, ο καφές πρέπει να ξεπλυθεί καλά. Προσοχή: Κατάλληλο μόνο για σκούρα μαλλιά, καθώς ο καφές μπορεί επίσης να βάψει ελαφρώς.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram