Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση της υπερχρωματίας (Κηλίδες)

Κηλίδες ηλικίας. Κηλίδες ήπατος. Ουλές ακμής. Αυτές είναι όλες μορφές υπερχρωματίας, οι οποίες κάνουν πολλούς από εμάς να νιώθουμε λίγο ανασφαλείς για την γενική εμφάνιση της επιδερμίδας μας.

Ενώ το Αμερικανικό Οστεοπαθητικό Κολλέγιο Δερματολογίας ονομάζει την υπερχρωματία "μια κοινή, συνήθως ακίνδυνη κατάσταση στην οποία τα τμήματα του δέρματος γίνονται πιο σκούρα στο χρώμα από το κανονικό περιβάλλον δέρμα", όποιος έχει υποφέρει από σκούρες κηλίδες γνωρίζει πόσο αναστατωτική μπορεί να είναι αυτή η κοινή αποχρωματισμός.

Το AOCD εξηγεί ότι η υπερχρωματία συμβαίνει όταν "μια περίσσεια μελανίνης, το καφέ χρωστικό που παράγει το κανονικό χρώμα του δέρματος, σχηματίζει καταθέσεις στο δέρμα". Αυτό μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως η βλάβη από τον ήλιο και η φλεγμονή από το τσίμπημα του δέρματος και τις ουλές της ακμής.

Ενώ υπάρχουν πολλές ακριβές δερματολογικές φόρμουλες στην αγορά για να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης της υπερχρωματίας, υπάρχουν επίσης πολλά έξυπνα φυσικά φάρμακα για να δοκιμάσετε στο σπίτι. Ας ρίξουμε μια ματιά.

1. Φέτες ωμής πατάτας

Σύμφωνα με το Rapid Home Remedies, οι πατάτες είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Β, οι οποίες διευκολύνουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, καθώς και νιασιναμίδη, γνωστή για τις ιδιότητές της λεύκανσης του δέρματος. (Ποιος θα πίστευε ότι κάτι τόσο συνηθισμένο όσο μια πατάτα θα μπορούσε να είναι τόσο δυναμικό;)

Για να καταπολεμήσετε τις επιπτώσεις της υπερχρωματίας, το Rapid Home Remedies συνιστά να τρίβετε μια φέτα ωμής πατάτας στο πρόσωπό σας τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα για έως και 10 λεπτά κάθε φορά. Εάν η πατάτα αισθάνεται πολύ ξηρή ή τραχιά, ο ιστότοπος προτείνει επίσης να υγράνετε τη φέτα με νερό. Με τον καιρό, μπορεί απλώς να παρατηρήσετε μια μείωση των σκούρων κηλίδων σας.

2. Απλό γιαούρτι

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να αντιμετωπίζεις προβληματικό δέρμα με αντικείμενα που ήδη βρίσκονται στο ψυγείο σου; Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο αστείο, αλλά ο Holistic Health Herbalist εξηγεί ότι "το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, μια ήπια αλλά αποτελεσματική φυσική μορφή υδροξυλικού οξέος που απολεπίζει, μαλακώνει το δέρμα και φωτίζει τις σκούρες κηλίδες". Για να δοκιμάσετε αυτό το φυσικό φάρμακο, εφαρμόστε πλήρες γιαούρτι απευθείας στις σκούρες κηλίδες του δέρματός σας για 20 λεπτά κάθε φορά.

3. Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι καλύτερη για κάτι περισσότερο από το να καταπραΰνει τα εγκαύματα από τον ήλιο: Περιέχει επίσης ένα ένζυμο που βοηθά στη θεραπεία των σκούρων κηλίδων. Οι άνθρωποι στο Skin Disease Remedies αναφέρουν ότι, "Τα πολυσακχαρίτες του βλένους στο καθαρό κολλώδες gel αλόης αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ενισχύουν την αναγέννηση των νέων κυττάρων".

Για να αντιμετωπίσετε την υπερχρωματία με αλόη βέρα, ο ιστότοπος συνιστά να ξεφλουδίσετε το δέρμα από τα φύλλα της αλόης βέρα και να χρησιμοποιήσετε το ζελατινώδες υλικό από κάτω ως νυχτερινή μάσκα. Το Skin Disease Remedies προσθέτει ότι μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το μέλι μανουκά με αυτό το gel αλόης βέρα για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις σκούρες κηλίδες.

4. Ξύδι μηλίτη μήλου

Οι άνθρωποι στο Health Ambitions αναφέρουν ότι το ξύδι μηλίτη μήλου είναι μια πολυεπίπεδη φυσική φόρμουλα για καθαρό, λαμπερό δέρμα (σημειώνουν ότι ακόμη και η Scarlett Johansson ορκίζεται σε αυτό). Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη θεραπεία των σκούρων κηλίδων. Απλώς εφαρμόστε απευθείας σε οποιαδήποτε πληγείσα περιοχή του δέρματος χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι. Το Health Ambitions συνιστά να το κάνετε αυτό τακτικά για τουλάχιστον ένα μήνα. Και αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και η άμεση εφαρμογή τσούζει, δοκιμάστε να αραιώσετε το ξύδι μηλίτη μήλου με νερό.

5. Κουρκουμά

Η κουρκουμά δεν είναι απλώς εξαιρετική για το μαγείρεμα. Μπορεί επίσης να αναζωογονήσει εντελώς τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας. Το Holistic Health Herbalist αναφέρει ότι "η κουρκουμά είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες" και ότι φορώντας μια μάσκα προσώπου με μόλις δύο πιτσιλιές της ουσίας κάθε εβδομάδα, "θα σηκώσετε κυριολεκτικά τους 'λεκέδες' υπερχρωματίας".

Το Holistic Health Herbalist παρέχει μια εξαιρετική συνταγή για φυσική μάσκα που περιλαμβάνει ωμό μέλι, πλήρες γιαούρτι, αλόη βέρα και χυμό λεμονιού.

Τι νομίζετε; Θα χρησιμοποιούσατε κάποια από αυτά τα συμβουλές ομορφιάς DIY για να καταπολεμήσετε τις δικές σας σκούρες κηλίδες; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω και βεβαιωθείτε ότι ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ αν βρήκατε αυτά τα φυσικά φάρμακα χρήσιμα!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram