Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

ΕΟΦ: Κίνδυνος από το Keto που πωλείται σαν συμπλήρωμα διατροφής

Τι συνέβη με το 7-Keto DHEA Metabolite;

Στις πρόσφατες ανακοινώσεις του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έφερε στο φως μια σημαντική υπόθεση που αφορά την υγεία των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, απαγόρευσε την κυκλοφορία του συμπληρώματος διατροφής 7-Keto DHEA Metabolite, το οποίο διαφημιζόταν ως θαυματουργό προϊόν για την υγεία.

Γιατί απαγορεύτηκε;

Ο λόγος της απαγόρευσης είναι απλός αλλά σοβαρός: Το προϊόν, αν και παρουσιαζόταν ως συμπλήρωμα διατροφής, περιείχε στην πραγματικότητα τη φαρμακευτική ουσία δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA). Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες κλινικές μελέτες για να αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του, όπως απαιτείται για όλα τα φάρμακα.

Ποιοι οι κίνδυνοι;

Η κατανάλωση ενός προϊόντος που περιέχει φαρμακευτική ουσία χωρίς την απαραίτητη έγκριση ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι πολλές και ποικίλες, ανάλογα με τον οργανισμό του κάθε ατόμου. Επιπλέον, η απουσία ελέγχου για την ποιότητα και την καθαρότητα του προϊόντος αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης ή αλλεργικών αντιδράσεων.

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Η υπόθεση αυτή μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγουμε συμπληρώματα διατροφής. Πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας. Επίσης, είναι σημαντικό να ελέγχουμε πάντα την ετικέτα του προϊόντος και να διαβάζουμε προσεκτικά τη σύνθεσή του.

Τι κάνει ο ΕΟΦ;

Ο ΕΟΦ, ως αρμόδιος φορέας, έχει αναλάβει δράση για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου προϊόντος από την αγορά. Έχει ήδη ζητήσει από την εταιρεία skroutz.gr να επικοινωνήσει με τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν και να το αποσύρει.

Συμπέρασμα

Η υπόθεση του 7-Keto DHEA Metabolite είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των κινδύνων που ελλοχεύουν στην αυτοθεραπεία και στην κατανάλωση μη ελεγμένων προϊόντων. Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας και πρέπει να τη προστατεύουμε.

Συμβουλές για τους καταναλωτές:

  • Ενημερωθείτε: Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής, ενημερωθείτε για τα οφέλη και τους κινδύνους του.
  • Συμβουλευτείτε ειδικό: Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες: Ελέγξτε τη σύνθεση του προϊόντος και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για εσάς.
  • Προτιμήστε γνωστές μάρκες: Επιλέξτε προϊόντα από αξιόπιστες εταιρείες.
  • Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο: Υπάρχουν πολλές παραπληροφορίες σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.
  • Ενημερωθείτε για τις αποφάσεις του ΕΟΦ: Επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του ΕΟΦ για να ενημερωθείτε για τα προϊόντα που έχουν απαγορευτεί.

Μην ξεχνάτε: Η υγεία μας είναι στις δικές μας επιλογές!



©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram