Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Νερό Βρύσης Vs Πλαστικό Μπουκάλι - Δείγμα εμφιαλωμένου νερού μπορεί να περιέχει από 10% έως και 78% μολυσματικές ουσίες

Η Σοκαριστική Αλήθεια για τα Πλαστικά Μπουκάλια! Ένας Κίνδυνος για την Υγεία μας και τον Πλανήτη!

Καθημερινά, χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια νερού χωρίς να το σκεφτόμαστε, αλλά πρέπει να ξυπνήσουμε! 

Μια νέα έρευνα χτυπάει καμπανάκι και μας καλεί να σκεφτούμε σοβαρά τι κάνουμε στην υγεία μας και τον πλανήτη μας! 

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε το νερό σε πλαστικό μπουκάλι και να στραφούμε στη βρύση; Και η απάντηση; Μπορεί να σας σοκάρει!

Κάθε λεπτό πωλούνται 1 εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια παγκοσμίως! Ναι, το ακούσατε σωστά! 

Η άνεση που προσφέρουν και η καλή ποιότητα του νερού έχουν εκτοξεύσει τη ζήτηση τους στα ύψη. 

Όμως, εδώ έρχεται η μεγάλη αλήθεια: Αυτή η συνήθεια μας βλάπτει με τρόπους που ούτε φανταζόμαστε. Σύμφωνα με την έρευνα του BMJ Global Health, τα πλαστικά μπουκάλια είναι κρυφά τέρατα για την υγεία μας και το περιβάλλον μας!

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: «Τα πλαστικά μπουκάλια κοστίζουν στην υγεία μας, το πορτοφόλι μας και τον πλανήτη μας!» Μόνο ένα δείγμα εμφιαλωμένου νερού μπορεί να περιέχει από 10% έως και 78% μολυσματικές ουσίες, από μικροπλαστικά μέχρι φθαλικές ενώσεις και BPA, δηλητηριώδεις ουσίες που βλάπτουν ορμόνες, ανοσοποιητικό και την καρδιά μας!

Τα μικροπλαστικά, που γεμίζουν το νερό μας, είναι σαν μικροί αόρατοι εχθροί. Μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες και να χαλάσουν το σώμα μας σε βάθος χρόνου! Η δισφαινόλη Α (BPA), από την άλλη, είναι ένας κρυφός δολοφόνος που φέρνει καρδιοπάθειες, διαβήτη, ακόμα και παχυσαρκία. Και το χειρότερο; Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα μας συμβεί μακροπρόθεσμα!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα πλαστικά μπουκάλια γεμίζουν τους ωκεανούς μας! Τα 12% των πλαστικών απορριμμάτων που πνίγουν τις θάλασσές μας είναι πλαστικά μπουκάλια! Ανακυκλώνονται; Μόνο το 9%! Τα υπόλοιπα θάβονται ή καίγονται, μολύνοντας ακόμα περισσότερο τον αέρα που αναπνέουμε.

Και τώρα τι κάνουμε; Οι ειδικοί φωνάζουν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε! Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίσουν καθαρό νερό από τη βρύση, ειδικά σε φτωχότερες χώρες. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο για τα οφέλη του νερού βρύσης, που είναι πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Πιείτε νερό από τη βρύση και σώστε την υγεία σας και τον πλανήτη μας!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram