Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποιο μήνα γεννιούνται οι πιο ελκυστικές και υγιείς Γυναίκες ; Τι έδειξε έρευνα !

 


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί από άλλους; Ενώ η γενετική παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ της εποχής γέννησης και της αντίληψης της ομορφιάς.

Ο Μύθος των Ανοιξιάτικων Μωρών

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται την άνοιξη, και ειδικότερα τον Μάιο, τείνουν να θεωρούνται πιο ελκυστικοί. 

 Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η εποχή που γεννιέσαι επηρεάζει τη γενική σου υγεία και όσο πιο υγιής είσαι, τόσο πιο ελκυστικός είσαι, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Δαρβίνο.

Η θεωρία του Δαρβίνου για τη σεξουαλική επιλογή λέει ότι ο εγκέφαλός μας είναι «καλωδιωμένος» για να επιλέξει τον πιο κατάλληλο σύντροφο που να εγγυηθεί την επιβίωση του είδους.

Αυτή η σύνδεση αποδίδεται κυρίως σε παράγοντες υγείας. Μωρά που γεννιούνται την άνοιξη, ειδικά σε περιοχές με έντονες εποχιακές διακυμάνσεις, τείνουν να είναι πιο υγιή λόγω:

  • Υψηλότερων επιπέδων βιταμίνης D: Η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Καλύτερης διατροφής: Η διαθεσιμότητα φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι μεγαλύτερη την άνοιξη, παρέχοντας στις έγκυες γυναίκες τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του εμβρύου.
  • Μειωμένη έκθεση σε ιούς: Οι χειμερινοί μήνες συχνά συνοδεύονται από αυξημένα κρούσματα γρίπης και άλλων λοιμώξεων, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του εμβρύου.

Πέρα από την Εμφάνιση

Ενώ η υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αντίληψη της ομορφιάς, δεν είναι ο μόνος. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο ελκυστικός θεωρείται κάποιος περιλαμβάνουν:

  • Προσωπικότητα: Χαρακτηριστικά όπως η καλοσύνη, το χιούμορ και η αυτοπεποίθηση θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικά.
  • Κοινωνικές δεξιότητες: Η ικανότητα να επικοινωνείς αποτελεσματικά και να χτίζεις σχέσεις είναι επίσης σημαντική.
  • Κοινά ενδιαφέροντα: Το να μοιράζεσαι παρόμοια ενδιαφέροντα με κάποιον αυξάνει την έλξη.

Ποιο μήνα γεννήθηκαν οι πιο ελκυστικές γυναίκες

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Education, Culture, and Society διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της εποχής της γέννησης Πολωνών γυναικών και πόσο ελκυστικές είναι. Οι ερευνητές πήραν τις φωτογραφίες 5.294 γυναικών ηλικίας 21-23 ετών από έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από ατομική αξιολόγηση καθεμιάς από τις φωτογραφίες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσες γεννήθηκαν την άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάιο έλαβαν υψηλότερες βαθμολογίες ελκυστικότητας από εκείνες που γεννήθηκαν τους φθινοπωρινούς μήνες.

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά που γεννιούνται τους πρώτους έξι μήνες του έτους είναι γενικά πιο υγιή.

Μεταξύ του πολωνικού πληθυσμού, τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης είναι χαμηλότερα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται αυτούς τους μήνες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν.

Ο Ρόλος του Πολιτισμού και των Προκαταλήψεων

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αντίληψη της ομορφιάς είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική και επηρεάζεται από τον πολιτισμό, την εποχή και τις προσωπικές προτιμήσεις. Αυτό που θεωρείται ελκυστικό σε μια κουλτούρα μπορεί να μην είναι το ίδιο σε μια άλλη.

Συμπέρασμα

Ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η εποχή γέννησης μπορεί να συνδέεται με την υγεία και, ενδεχομένως, την αντίληψη της ομορφιάς, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι πολλοί άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο. Η ελκυστικότητα είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο που επηρεάζεται από μια ποικιλία βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων.

Ερωτήσεις για περαιτέρω έρευνα:

  • Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τις εποχιακές διακυμάνσεις στην υγεία και την ανάπτυξη;
  • Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων όσον αφορά την επίδραση της εποχής γέννησης στην εμφάνιση και την υγεία;
  • Πώς επηρεάζει η γενετική προδιάθεση την αλληλεπίδραση μεταξύ της εποχής γέννησης και της εμφάνισης;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram