Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

"Τα Φυτά που Καθαρίζουν τον Αέρα: Η Μυστική Όαση Οξυγόνου στο Σπίτι Σου!"

 

Στη σημερινή εποχή, περνάμε αμέτρητες ώρες μέσα στο σπίτι, χωρίς να σκεφτόμαστε καν τι μπορεί να κρύβεται στον αέρα που αναπνέουμε. Από τα χημικά των καθαριστικών μέχρι τις εκπομπές από τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές, ο αέρας στο σπίτι μας δεν είναι τόσο καθαρός όσο νομίζουμε. Όμως, υπάρχει μια φυσική και όμορφη λύση για να το αντιμετωπίσουμε: τα φυτά εσωτερικού χώρου! Όχι μόνο στολίζουν τον χώρο και μας φέρνουν γαλήνη, αλλά έχουν και μια φοβερή ικανότητα: παράγουν οξυγόνο και καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε δέκα φυτά που δεν είναι απλώς διακοσμητικά, αλλά κάνουν θαύματα στην παραγωγή οξυγόνου και την καθαριότητα του αέρα. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι απορροφούν βλαβερά χημικά όπως φορμαλδεΰδη, βενζόλιο και ξυλόλιο, ενώ απελευθερώνουν φρέσκο, καθαρό οξυγόνο. Αν βάλεις αυτά τα φυτά στον χώρο σου, θα δεις διαφορά στην ποιότητα του αέρα και θα νιώθεις πιο υγιής και γεμάτος ενέργεια!

1. Σπαθί της Αφρικής (Sansevieria Trifasciata)
Αυτό το φυτό είναι πραγματική «μηχανή» οξυγόνου και μπορεί να απορροφήσει τοξίνες όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο. Είναι και πανεύκολο στη φροντίδα!

2. Χλωρόφυτο (Chlorophytum Comosum)
Το χλωρόφυτο είναι φανταστικό για να καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη και μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Αλόη Βέρα (Aloe Barbadensis)
Η αλόη δεν είναι μόνο για το δέρμα! Βγάζει οξυγόνο τη νύχτα, γι’ αυτό είναι τέλεια για την κρεβατοκάμαρα. Επίσης, καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη και βενζόλιο.

4. Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum)
Το σπαθίφυλλο είναι το φυτό «καθαριστής»! Απορροφά αμμωνία, βενζόλιο και φορμαλδεΰδη, και κάνει τον αέρα σου πεντακάθαρο.

5. Φοίνικας Αρέκα (Dypsis Lutescens)
Αυτός ο φοίνικας παράγει οξυγόνο και διώχνει τις τοξίνες όπως φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο και τολουόλιο.

6. Νεφρολέπις ή φτέρη της Βοστώνης (Nephrolepis Exaltata)
Η φτέρη αυτή λειτουργεί σαν φυσικός υγραντήρας και καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη και ξυλόλιο. Εξαιρετική για όσους έχουν ξηρό δέρμα ή αναπνευστικά προβλήματα.

7. Μπαμπού (Chamaedorea Seifrizii)
Αυτό το μπαμπού όχι μόνο βγάζει οξυγόνο, αλλά απορροφά φορμαλδεΰδη, βενζόλιο και τριχλωροαιθυλένιο.

8. Καουτσουκόδεντρο (Ficus Elastica)
Το καουτσουκόδεντρο είναι εξαιρετικό για την απορρόφηση της φορμαλδεΰδης και είναι πανεύκολο στη φροντίδα.

9. Κισσός Αγγλίας (Hedera Helix)
Αυτός ο κισσός καθαρίζει τον αέρα από μούχλα και φορμαλδεΰδη. Μπορείς να τον βάλεις σε κρεμαστή γλάστρα ή να τον αφήσεις να σκαρφαλώσει.

10. Πόθος (Epipremnum Aureum)
Ο πόθος είναι πολύ δημοφιλής και καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη, βενζόλιο και ξυλόλιο. Απλά φρόντισε να του δώσεις το φως που χρειάζεται για να τα πάει καλά!

Μην ξεχάσεις να προσέξεις τις ανάγκες κάθε φυτού σε φως και νερό, για να τα βλέπεις να μεγαλώνουν και να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη τους!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram