Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Νέα Σοκαριστική έκθεση για τα Τέμπη: “30 επιβάτες απανθρακώθηκαν ακαριαία λόγω καύσης υδρογοναθράκων”

«30 επιβάτες κάηκαν ακαριαία λόγω της καύσης των υδρογονανθράκων- Ψήθηκε το αίμα στις φλέβες τους ενώ συρρικνώθηκαν και αφυδατώθηκαν οι σοροί...» 

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της έκθεσης που διενήργησε ο ειδικός σε θέματα εκρήξεων καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας, καθηγητής Faisal Khan για το Έγκλημα των Τεμπών.

Το Έγκλημα των Τεμπών αποκαλύπτεται σε όλη του τη φρίκη μέσα από μια νέα έκθεση του ειδικού σε θέματα εκρήξεων, καθηγητή Faisal Khan, που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Η έκθεση αυτή επιβεβαιώνει τα ευρήματα του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων, Βασίλη Κοκοτσάκη: οι επιβάτες κάηκαν ζωντανοί εξαιτίας της έκρηξης υδρογονανθράκων!



Ο καθηγητής επισημαίνει ότι από το βιντεοληπτικό υλικό και τα δεδομένα του ατυχήματος «καθίσταται εμφανές ότι η αμαξοστοιχία μετέφερε πιθανότατα πτητικούς υδρογονάνθρακες» προσθέτοντας μάλιστα ότι η χημική ανάλυση δειγμάτων που ελήφθησαν στην περιοχή του ατυχήματος, των υπολειμμάτων στα θύματα καθώς και στα κατεστραμμένα υλικά από υποδομές της περιοχής δείχνουν την παρουσία των χημικών ενώσεων βενζολίου, τολουολίου και ξυλολίου (ή ξυλενίου).

«Είναι πολύ πιθανό ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Λόγω της πρόσκρουσης που προκλήθηκε από τη σύγκρουση, αυτές οι ουσίες εκλύθηκαν από τα κοντέινερ που τα περιείχαν και έτσι σχηματίστηκε το νέφος ατμών που αναμίχθηκε αποτελεσματικά με τον αέρα και δημιούργησε την πύρινη σφαίρα» ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός ειδικός επιστήμονας προσθέτοντας ότι: «Η πυρόσφαιρα εξερράγη πλησίον της θέσεως των χημικών στην εμπορική αμαξοστοιχία και όπως φαίνεται στα βίντεο εξελίχθηκε από την πηγή της προς τα έξω. Η πυρόσφαιρα κάλυψε την περιοχή της επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκαλώντας σοβαρές βλάβες και θανατηφόρα ατυχήματα».

Η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το επιβατικό τρένο μετέφερε επικίνδυνους αρωματικούς υδρογονάνθρακες, όπως βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Κατά τη σύγκρουση, αυτοί οι υδρογονάνθρακες εκλύθηκαν στον αέρα, σχηματίζοντας ένα θανατηφόρο νέφος που γρήγορα μετατράπηκε σε πύρινη σφαίρα. Οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 1000 βαθμούς Κελσίου, και 30 από τα 57 θύματα απανθρακώθηκαν ακαριαία!

Ο ίδιος ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας προσπάθησε να φρενάρει την τελευταία στιγμή, αποφεύγοντας μια μετωπική σύγκρουση. Ωστόσο, αυτό δεν μπόρεσε να αποτρέψει την τραγωδία.



Ο πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων, Βασίλης Κοκοτσάκης εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει βάσει στοιχείων και μετρήσεων την ύπαρξη των υδρογονανθράκων μαζί με δύο Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Μόνο ένα υλικό μπορεί να προκαλέσει σε τόσο λίγο χρόνο τέτοιες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν μπορεί να είναι ένα υλικό που καίγεται στην καθημερινότητα. Η δυσκολία μου ήταν να πείσω τον ανακριτή που είχε στα χέρια του την έκθεση του πραγματογνώμονα που ορίστηκε από τις αρχές και η οποία έκανε λόγο για καύση ελαίου σιλικόνης. Έπρεπε λοιπόν να βρω και μια γνώμη πέραν της ομάδας και αναζήτησα έναν κορυφαίο επιστήμονα. Ο κ. Φαϊζάλ δεν είναι μόνο κορυφαίος παγκόσμια αλλά είναι και ειδικός επί των εκρήξεων»

Αμέσως μετά την εκτροπή των μηχανών, δημιουργήθηκε μια σειρά ηλεκτρικών τόξων, και αμέσως μετά ακολούθησε η κόλαση: μια γιγαντιαία πύρινη σφαίρα 113 μέτρων τύλιξε τα πρώτα βαγόνια του επιβατικού τρένου.

Η φωτιά έφτασε παντού, τα σώματα των επιβατών ψήθηκαν ζωντανά, με το αίμα τους να βράζει στις φλέβες τους και τα σώματά τους να αφυδατώνονται και να συρρικνώνονται από τη θερμότητα. Οι περιγραφές του κ. Κοκοτσάκη και άλλων ειδικών σοκάρουν: διάλυση κρανίων, διάνοιξη αρθρώσεων, και συρρίκνωση του δέρματος. Πέντε από τους άτυχους επιβάτες βρέθηκαν σε στάση πυγμάχου, καθώς προσπάθησαν ενστικτωδώς να προστατευθούν από τις φλόγες. Οι υπόλοιποι δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν.

Το γεγονός ότι οι επιβάτες πέθαναν τόσο γρήγορα οφείλεται στην ύπαρξη των υδρογονανθράκων. Ο κ. Κοκοτσάκης είχε προσπαθήσει να πείσει τις αρχές πως το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης αυτών των επικίνδυνων χημικών, κάτι που τελικά αποδεικνύεται. Η έκθεση του καθηγητή Khan ρίχνει φως σε αυτή τη φρικτή τραγωδία που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα.

Τέτοια εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα!