Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τα 30 γραμμάρια που μας κρατούν μακριά από την Άνοια

Τα 30 γραμμάρια που μας κρατούν μακριά από την άνοια

Απολαύστε τα κάθε μέρα!

Ποιος θα το φανταζόταν ότι μια μικρή χούφτα ξηρών καρπών θα μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά; Ναι, καλά διαβάσατε! Μόλις 30 γραμμάρια ανάλατων και μη επεξεργασμένων ξηρών καρπών κάθε μέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας κατά 12%! 

Κι όμως, το λένε οι επιστήμονες! 

Μια πρόσφατη έρευνα από την Ισπανία και την Πορτογαλία έρχεται να μας δώσει έναν καλό λόγο να ρίχνουμε καθημερινά στη διατροφή μας λίγους ξηρούς καρπούς.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; 

Και όμως, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους! 

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερους από 50.000 Βρετανούς με μέση ηλικία τα 56,5 έτη για επτά ολόκληρα χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: όσοι κατανάλωναν ξηρούς καρπούς είχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια. Η προστασία αυτή μάλιστα φάνηκε να είναι πιο έντονη σε γυναίκες, άτομα άνω των 60 ετών και όσους δεν είχαν άλλους κινδύνους, όπως παχυσαρκία ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Και γιατί οι ξηροί καρποί είναι τόσο ισχυροί; 

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα φυσικά συστατικά τους βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και της χοληστερόλης – δύο σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του εγκεφάλου μας. Είναι σαν να έχουμε έναν μικρό στρατό από "προστάτες" που δουλεύουν για μας καθημερινά.

Τι περιμένετε λοιπόν; Μην αφήνετε την υγεία του μυαλού σας στην τύχη της! Απλώς προσθέστε αυτή τη μικρή αλλά τόσο σημαντική δόση ξηρών καρπών στη διατροφή σας και δώστε στο μυαλό σας την ενέργεια και τη φροντίδα που του αξίζει! Γιατί το να προστατευόμαστε μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια χούφτα καρύδια.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

 #άνοια #ξηροί_καρποί #πρόληψη_υγείας #υγιεινή_διατροφή