Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αντικαταθλιπτικό-Φάρμακο Ανακαλείται – Υποψίες για Καρκινογόνο Ουσία!

 

Φανταστείτε να παίρνετε ένα φάρμακο για να αισθανθείτε καλύτερα, και ξαφνικά να μαθαίνετε ότι μπορεί να σας κάνει μεγαλύτερο κακό! Αυτό συνέβη με χιλιάδες φιάλες του αντικαταθλιπτικού Cymbalta (ντουλοξετίνη), οι οποίες ανακλήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου. Ο λόγος; Ανακαλύφθηκε μέσα στο φάρμακο μια τοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο! Ναι, καλά διαβάσατε! Μιλάμε για τη χημική ουσία Ν-νιτροζο-ντουλοξετίνη, η οποία είναι επικίνδυνη αν καταποθεί.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν άφησε περιθώρια και αμέσως κατέταξε αυτή την ανάκληση στη δεύτερη πιο σοβαρή κατηγορία κινδύνου! Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία, τα οποία, ευτυχώς, μπορούν να αναστραφούν αν δράσουμε έγκαιρα.

Τι να κάνετε αν παίρνετε ντουλοξετίνη; Το πρώτο πράγμα είναι να ΜΗΝ πανικοβληθείτε! Ο FDA συστήνει να συζητήσετε με τον γιατρό σας πριν σταματήσετε τη λήψη του φαρμάκου, γιατί απότομη διακοπή μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φάρμακο κατασκευάστηκε από την Towa Pharmaceutical Europe και διανεμήθηκε σε όλες τις ΗΠΑ. Μιλάμε για χιλιάδες μπουκάλια (7.107 συγκεκριμένα), το καθένα με 500 κάψουλες ντουλοξετίνης. Ο αριθμός παρτίδας είναι 220128, οπότε αν έχετε τέτοιο φάρμακο στο σπίτι, ελέγξτε άμεσα!

Η ντουλοξετίνη χρησιμοποιείται για να βοηθήσει άτομα με άγχος, κατάθλιψη, αλλά και για προβλήματα όπως η διαβητική νευροπάθεια και η ινομυαλγία. Τώρα όμως, οι άνθρωποι που την παίρνουν πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ελέγξουν αν το φάρμακο που έχουν είναι ασφαλές.

Είναι απίστευτο πώς κάτι που εμπιστευόμαστε για την υγεία μας μπορεί να γίνει τόσο επικίνδυνο!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram