Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

"Θαύμα" στον Ορίζοντα: Επαναστατικό Φάρμακο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με Δοκιμές σε Ελλάδα και Αυστραλία!

Η είδηση που περίμεναν χιλιάδες άνθρωποι με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) σε όλο τον κόσμο είναι εδώ! Ένας Έλληνας ομογενής, ο Δρ. Στήβεν Πετράτος, έχει αφιερώσει τρεις δεκαετίες για να βρει τη θεραπεία για αυτή την επώδυνη ασθένεια. Και τώρα, το όνειρο φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα: το φάρμακο για τη ΣΚΠ μπαίνει σε κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα και την Αυστραλία!

Το Φάρμακο που Υπόσχεται να Φέρει το Τέλος στη ΣΚΠ

Ο Δρ. Πετράτος και η ομάδα του έχουν αναπτύξει ένα πρωτοποριακό φάρμακο που έχει δοκιμαστεί σε πειράματα με ποντίκια, και τα αποτελέσματα ήταν απλά εντυπωσιακά. Ποντίκια που δεν μπορούσαν να περπατήσουν, ξαναβρήκαν τη δύναμη στα πόδια τους! Αυτή η νέα θεραπεία δε σταμάτησε απλώς την εξέλιξη της ασθένειας, αλλά ανέτρεψε τη ζημιά που είχε ήδη γίνει.

Ελπίδα για τους Ασθενείς στην Ελλάδα και την Αυστραλία

Οι πρώτοι ασθενείς που θα λάβουν το φάρμακο είναι από την Ελλάδα και την Αυστραλία. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου πάνω από 21.000 άνθρωποι υποφέρουν από τη ΣΚΠ, το νέο φάρμακο είναι κάτι παραπάνω από μία θεραπεία – είναι μια αχτίδα φωτός σε μια σκοτεινή διαδρομή.

Ο Δρ. Πετράτος συνεργάζεται με τον καθηγητή Νικόλαο Γρηγοριάδη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα προετοιμάζει 14 κλινικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα για να ξεκινήσουν οι δοκιμές. Αν όλα πάνε καλά, οι ασθενείς μας θα μπορούν σύντομα να λάβουν το φάρμακο που ήδη αποδείχθηκε ασφαλές και ελπιδοφόρο.

Μια Προσωπική Μάχη για τον Δρ. Πετράτο

Αυτή η αποστολή έχει ξεχωριστή σημασία για τον Δρ. Πετράτο. Ένας αγαπημένος του συγγενής έζησε τον εφιάλτη της ΣΚΠ, και αυτή η εμπειρία ήταν που τον έκανε να αφιερώσει τη ζωή του σε μια οριστική θεραπεία για τη ΣΚΠ.

Τι Είναι Αυτή η Σοβαρή Ασθένεια;

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που καταστρέφει τη μυελίνη, το προστατευτικό περίβλημα των νεύρων. Το ανοσοποιητικό σύστημα «επιτίθεται» στον εαυτό του, αφήνοντας τα νεύρα απροστάτευτα και οδηγώντας σε απώλεια λειτουργιών και κινητικών δυσκολιών. Η πλειονότητα των ασθενών είναι γυναίκες, και η ασθένεια εμφανίζεται στην πιο ενεργή περίοδο της ζωής τους, προσβάλλοντας το νευρικό σύστημα και περιορίζοντας την κινητικότητα, την αντοχή και πολλές βασικές λειτουργίες.

Η Μεγάλη Μάχη Ενάντια στη ΣΚΠ Συνεχίζεται!

Το φάρμακο που δοκιμάζεται δεν είναι μόνο μια ακόμη θεραπεία. Είναι το πρώτο που μπορεί να διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και να φτάσει στα κύτταρα του εγκεφάλου για να τα προστατεύσει από περαιτέρω βλάβες. Αν οι δοκιμές στεφθούν με επιτυχία, η θεραπεία αυτή θα προσφέρει ελπίδα και ποιότητα ζωής σε χιλιάδες ανθρώπους.

Κρατάμε την ανάσα μας και ευχόμαστε να ολοκληρωθούν οι δοκιμές με επιτυχία, ώστε αυτή η θεραπεία να φτάσει και στους ασθενείς όλου του κόσμου.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram