Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φύλλα Σέννας: Το Φυσικό Καθαρτικό με "Θεϊκές" Ιδιότητες και Μικρές Παγίδες!

Αν ψάχνετε έναν φυσικό τρόπο να βάλετε το έντερό σας σε... τάξη, τα φύλλα σέννας είναι η απάντηση που έρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο! Μπορεί να τα συναντήσετε ως "φύλλα Αλεξάνδρειας" ή "φύλλα Αιγύπτου", αλλά, ανεξάρτητα από το όνομα, πρόκειται για τα θαυματουργά λοβιά του φυτού Σέννα.

Αυτό το ταπεινό βότανο είναι το μυστικό πίσω από τη ρύθμιση του εντέρου και τη μάχη κατά της δυσκοιλιότητας. Η δράση του είναι τόσο δυνατή που χρησιμοποιείται και σε κολονοσκοπήσεις σε κάποιες χώρες, για την πλήρη εκκένωση του εντέρου. Με τα συστατικά του, όπως τα γλυκοσίδια ανθρακινόνης και οι σεννοσίδες, το έντερο αρχίζει να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, βοηθώντας στην πέψη, στην ομαλή κίνηση και ακόμα και στην προστασία του ήπατος από τοξίνες.

Πώς Να Χρησιμοποιείτε τη Σέννα – Προσοχή στις Δόσεις!

Το βράδυ είναι η κατάλληλη ώρα για ένα φλιτζάνι τσάι σέννας – και μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, καθώς χρειάζονται περίπου 8 ώρες για να δράσει. Για πιο απλή κατανάλωση, κυκλοφορεί επίσης σε ταμπλέτες και σιρόπια.

Σημαντική σημείωση: Μην το παρακάνετε! Η σέννα πρέπει να λαμβάνεται για λιγότερο από μία εβδομάδα συνεχόμενα, και είναι απαραίτητο να δώσετε στον οργανισμό σας λίγη «ξεκούραση» πριν την ξαναχρησιμοποιήσετε.

Παρενέργειες – Προσοχή!

Η δύναμή της μπορεί να φέρει και κάποιες... μικροαναταραχές! Το στομάχι σας μπορεί να κάνει παράπονα με κράμπες ή ακόμα και διάρροια, αλλά αυτά τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν γρήγορα. Και να θυμάστε, η σέννα δεν είναι για όλους: αν έχετε φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου ή είστε έγκυος, μείνετε μακριά!

Μύθοι για την Απώλεια Βάρους και Αλληλεπιδράσεις με Φάρμακα

Αν και η σέννα μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή υγρών, δεν είναι κάποιο «μαγικό» αδυνατιστικό βότανο. Επιπλέον, αλληλεπιδρά με διάφορα φάρμακα, όπως τα διουρητικά και τα αντιπηκτικά, οπότε αν παίρνετε φάρμακα, καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

Πώς να την κάνετε πιο ήπια

Για ηπιότερη δράση και λιγότερη πιθανότητα για ανεπιθύμητα συμπτώματα, μπορείτε να τη συνδυάσετε με βότανα όπως η κανέλα, το γαρίφαλο ή το τζίντζερ, κάνοντας το τσάι σας πιο ευχάριστο και ισορροπημένο.

Μια γεύση από την αρχαία παράδοση με σύγχρονες χρήσεις και μικρές παγίδες!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram