Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

«Ιπποκράτεια εβδομάδα» από τις 13 -20 Οκτωβρίου – Αριστούχοι από τις 5 ηπείρους για τον όρκο του Ιπποκράτη

Η 10η Ιπποκράτεια Εβδομάδα ετοιμάζεται να ξεκινήσει δυναμικά, από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου, και θα είναι μια γιορτή γεμάτη ιατρική σοφία και φιλοσοφία! Μια μοναδική ευκαιρία να τιμήσουμε τον Πατέρα της Δυτικής Ιατρικής, τον Ιπποκράτη, και να συνδέσουμε το παρελθόν με το παρόν μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών εκδηλώσεων.


Διάβασε -  Ιπποκράτης: Η αρρώστεια οφείλεται στην κακή και άνιση μείξη των χυμών του σώματος

Τα σπουδαία ξεκινούν με το Σχολείο Ιπποκρατικής Ιατρικής και το διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ιπποκρατική Ιατρική και Φιλοσοφία». Διάσημοι επιστήμονες από την Ελλάδα και τον κόσμο θα συγκεντρωθούν για να μοιραστούν τις γνώσεις και την αγάπη τους για την ιατρική παράδοση. Αποκορύφωμα θα είναι η τελετή Απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη στον Ιερό Χώρο του Ασκληπιείου στην Κω στις 19 Οκτωβρίου – μια εμπειρία που αγγίζει τις ρίζες της ιστορίας.

Στα πλαίσια της Ιπποκράτειας Εβδομάδας, θα υπογραφεί και η αδελφοποίηση των Ιατρικών Συλλόγων Πάφου, Άργους Αρκαδίας και Κω, με μια επίσημη συμφωνία συνεργασίας. Παράλληλα, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Υγεία για Όλους» θα συνεργαστεί στενότερα με τους Ιατρικούς Συλλόγους του Νοτίου Αιγαίου, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία στις τοπικές κοινωνίες.

Φέτος, οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, και θα τιμηθεί η μνήμη αυτή με μια μεγάλη μουσική εκδήλωση. Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Μιχάλης Βιολάρης, Κωνσταντίνα και Χατζηκωνσταντίνος Κώστας θα ανεβάσουν τη συγκίνηση στα ύψη, ενώ ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Αυγουστίδης, θα χαιρετίσει την εκδήλωση.

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη Σύναξη Πάντων των Αγίων Ιατρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου [ΔΙΙΚ-Ασκληπιείο Κω-ΔΙΙΚ]. Πρόκειται για μια διοργάνωση που τιμά τον Ιπποκράτη και συμβολίζει την ιατρική μας κληρονομιά, ειδικά φέτος, που γιορτάζονται και τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η Ιπποκράτεια Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα αφιερωμένη στην Ιαματική Ιατρική και τον Ιαματικό Τουρισμό, αναδεικνύοντας τη σημασία της υγείας και της ευεξίας μέσω φυσικών μεθόδων θεραπείας.

Το επιστημονικό συνέδριο θα φιλοξενηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω και οργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Κω, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω. Ένα επταήμερο που θα μείνει αξέχαστο, γεμάτο ιστορία, γνώση και την αιώνια σοφία του Ιπποκράτη!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram