Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ο ξηρός καρπός που ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη! Γιατί όμως μόνο στους άντρες;

Ποιος θα το φανταζόταν; 

Ένας απλός ξηρός καρπός που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας μπορεί να κάνει θαύματα όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για το μυαλό! 

Μιλάμε για τα αγαπημένα μας καρύδια, τα οποία φαίνεται πως δεν είναι μόνο ένα σνακ για το δρόμο, αλλά και το μυστικό για μια πιο ανεβασμένη διάθεση – τουλάχιστον στους άντρες.

Έρευνες του παρελθόντος έχουν ήδη αποδείξει τη δύναμη των καρυδιών. 

Έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου στο παχύ έντερο, την πρόληψη του Αλτσχάιμερ και τη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης. Αλλά τώρα, έρχεται μία νέα μελέτη να αποκαλύψει και κάτι ακόμη: τα καρύδια μπορούν να απογειώσουν τη διάθεση των αντρών!

Ένα μικρό θαύμα σε κάθε χούφτα καρύδια

Η έρευνα δείχνει ότι οι νέοι άντρες που καταναλώνουν καθημερινά καρύδια, βιώνουν μία ψυχική τόνωση που ξεπερνά κάθε προσδοκία – φτάνοντας το 28%! Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι απλά ένα νούμερο, φανταστείτε πώς είναι να σηκώνεσαι το πρωί και να νιώθεις έτοιμος να κατακτήσεις τον κόσμο, χάρη σε ένα απλό σνακ.

Οι βιταμίνες Β που περιέχουν, οι φυτικές ίνες, και τα καλά λιπαρά, τους δίνουν ένα ξεχωριστό προβάδισμα σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Είναι σαν να έχεις έναν μικρό σύμμαχο στην τσέπη σου, έτοιμο να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη μέρα σου.

Γιατί όμως μόνο στους άντρες;

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Η ίδια μελέτη δεν βρήκε παρόμοια επίδραση στις γυναίκες, και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά. Μπορεί να φταίει η διαφορετική βιολογία των φύλων ή οι διαφορετικές διατροφικές ανάγκες τους. Όπως και να 'χει, τα καρύδια συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

Τα καρύδια: Ο θησαυρός της φύσης που κάνει καλό παντού

Πέρα από την ψυχική τόνωση, τα καρύδια έχουν θετική επίδραση στην καρδιά, τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Είναι ένα δώρο της φύσης που δείχνει ότι μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τις πιο λεπτές πτυχές της υγείας μας, όπως η διάθεση και οι γνωστικές μας ικανότητες. Γιατί, τελικά, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε μακριά για τα μικρά θαύματα της ζωής – μπορεί να τα βρούμε μέσα σε ένα μπολ με καρύδια!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

 #καρύδια #ψυχικήΥγεία #διάθεση #υγιεινήΔιατροφή