Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Γιατί οι ειδικοί ζητούν για πρώτη φορά να εμβολιάσουμε τα παιδιά φέτος με το Αντιγριπικό Εμβόλιο ; Γιατί η Γερμανία δεν συνιστά εμβολιασμό όλων των παιδιών


Γιατί οι ειδικοί ζητούν να εμβολιάσουμε τα παιδιά φέτος;

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά! Οι ειδικοί ζητούν κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα: να εμβολιάσουμε όλα τα παιδάκια μας κάτω των 5 ετών κατά της γρίπης! Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκανε την πρόταση αυτή προς το Υπουργείο Υγείας και τα πράγματα είναι σοβαρά!

Γιατί τώρα όμως; Τι συνέβη;

Τα δεδομένα μιλούν! Κάθε χρόνο, το 30-50% των παιδιών, ιδίως τα μικρά, αρρωσταίνουν από γρίπη. Και πού; Στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκεί που είναι συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλον! Η γρίπη είναι πολύ σοβαρή ασθένεια, ειδικά για τα μικρότερα παιδιά. Κάθε χρόνο πολλά από αυτά καταλήγουν στα νοσοκομεία, και μάλιστα τα μικρά κάτω των 2 ετών είναι τα πιο ευάλωτα.

 Στη Γερμανία, η οδηγία για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της γρίπης διαφέρει σε σχέση με άλλες χώρες. Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) της Γερμανίας δεν συνιστά μαζικό εμβολιασμό όλων των παιδιών κατά της γρίπης. Αντίθετα, προτείνουν το αντιγριπικό εμβόλιο κυρίως για παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν:

  • Παιδιά με χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις ή ανοσοκαταστολή.
  • Παιδιά που ζουν με άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη.

Μα γιατί να κάνουμε εμβόλιο;

Τα πράγματα είναι απλά! Η γρίπη δεν είναι απλώς ένα κρύωμα. Μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως ωτίτιδα, πνευμονία και μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος. Και δεν σταματά εκεί! Η γρίπη είναι ικανή να μετατραπεί σε πανωλεθρία για την οικογένεια, αφού τα παιδιά μεταφέρουν τον ιό στους γονείς, στους παππούδες, και σε όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ειδικά για τα μικρά παιδιά, ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Μην ξεχνάμε ότι η γρίπη είναι μεταδοτική και μπορεί να προκαλέσει από ήπιες έως και πολύ σοβαρές ασθένειες. Οι γονείς πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προφυλάξουν τα παιδιά τους.

Τι γίνεται με τα εμβόλια;

Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για τα παιδιά, όπως το τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο είναι ασφαλές ακόμη και για εκείνα τα παιδιά που έχουν αλλεργίες στο αυγό. Ωστόσο, το εισπνεόμενο εμβόλιο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στη χώρα μας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram