Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σοκ! «Παντοτινά χημικά» βρέθηκαν στο 99% του πόσιμου νερού σε 15 χώρες / Και το Εμφιαλωμένο δεν Ξεφεύγει!

Αδιανόητο! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τοξικές ουσίες, γνωστές και ως «παντοτινά χημικά», στο πόσιμο νερό και μάλιστα σε πάνω από το 99% των εμφιαλωμένων νερών που εξέτασαν από 15 χώρες! Αυτές οι ουσίες δεν διασπώνται στη φύση και παραμένουν σαν αόρατο δηλητήριο που απειλεί την υγεία μας!

Τα PFAS, τα «αθάνατα χημικά», εισχωρούν στη ζωή μας από κάθε κατεύθυνση. Βρίσκονται σε αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, καλλυντικά, μέχρι και συσκευασίες τροφίμων. Το χειρότερο; Μπαίνουν στο νερό που πίνουμε – είτε από τη βρύση είτε το «αγνό» εμφιαλωμένο που αγοράζουμε στα σούπερ μάρκετ! Και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στον πλανήτη μας που να μην έχει μολυνθεί από αυτά.

Η Μελέτη που Φέρνει Ανατριχίλα

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση ACS ES&T Water, αποκαλύπτει ότι το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) και το σουλφονικό υπερφθοροοκτάνιο οξύ (PFOS), δύο από τα πιο τοξικά PFAS, ανιχνεύτηκαν σχεδόν παντού! Από τα 112 μπουκάλια νερού που μελέτησαν, τα περισσότερα ήταν μολυσμένα με αυτές τις ουσίες που χρειάζονται αιώνες για να διασπαστούν.

Ακόμα χειρότερα, δείγματα νερού βρύσης από την Κίνα εμφάνισαν εξωφρενικά υψηλές συγκεντρώσεις PFAS, ξεπερνώντας ακόμη και το όριο που έχει ορίσει η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Πώς να Προστατευτούμε από τα «Παντοτινά Χημικά»

Η μελέτη δεν έρχεται χωρίς ελπίδα! Υπάρχουν λύσεις, όπως το βράσιμο του νερού και η χρήση κανάτας με φίλτρο ενεργού άνθρακα, που μπορούν να μειώσουν τα PFAS από 50% μέχρι και 90%. Έτσι, ο απλός καταναλωτής μπορεί να προστατευτεί – όσο γίνεται – από αυτόν τον αόρατο κίνδυνο.

Γιατί Χρειάζεται Προσοχή;

Αν και τα επίπεδα των PFAS στο πόσιμο νερό δεν φτάνουν (ακόμα) σε επικίνδυνα επίπεδα, η συνεχής παρακολούθηση είναι κρίσιμη. Όπως τόνισε ο καθηγητής Stuart Harrad, η συλλογή δεδομένων και η παρακολούθηση της παρουσίας των PFAS είναι το κλειδί για να προστατευτούμε. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν κι άλλες τοξικές ουσίες που κυκλοφορούν ανενόχλητες!

Στοίχημα της Ζωής: Ασφαλέστερο Νερό!

Είναι η ώρα να ζητήσουμε καλύτερη ποιότητα στο πόσιμο νερό μας. Η επιστήμη μας έδωσε τα στοιχεία, οι λύσεις υπάρχουν, και τώρα το μόνο που μένει είναι η δράση!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram