Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πύλες και «παράθυρα» σε άλλα Σύμπαντα: Δύο «αιρετικές» Θεωρίες για ταξίδια προς το άγνωστο

Φαντάσου έναν κόσμο όπου οι μαύρες τρύπες δεν είναι απλώς καταβόθρες στο διάστημα, αλλά πύλες σε άλλα σύμπαντα! Ναι, καλά άκουσες! Αυτή η εξωφρενική ιδέα δεν προέρχεται μόνο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά και από τις θεωρίες επιστημόνων που προσπαθούν να εξηγήσουν τα πιο παράξενα φαινόμενα του σύμπαντος.

Μαύρες τρύπες: Η πύλη προς το άγνωστο

Οι μαύρες τρύπες είναι σαν αχόρταγα τέρατα που καταπίνουν τα πάντα γύρω τους: αέρια, φως, ακόμα και άλλες μαύρες τρύπες. Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι το εσωτερικό τους ήταν ένας άπειρος καταστροφέας που δεν άφηνε τίποτα όρθιο. Αλλά τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο συναρπαστικό; Κάποιοι επιστήμονες, όπως ο Νικοντέμ Ποπλάβσκι, πιστεύουν ότι οι μαύρες τρύπες ίσως κρύβουν περάσματα σε άλλα σύμπαντα! Και το καλύτερο; Ίσως το δικό μας σύμπαν να δημιουργήθηκε από μια τέτοια "μαύρη πύλη".

Αν όλο αυτό ακούγεται σαν σενάριο ταινίας, περίμενε να ακούσεις το εξής: Οι μαύρες τρύπες μπορεί να συνδέονται με "άσπρες τρύπες". Ναι, το αντίθετο της μαύρης τρύπας! Αντί να ρουφάνε τα πάντα, αυτές "ξεφορτώνουν" ύλη και φως. Μήπως, λοιπόν, το Big Bang που έφτιαξε το σύμπαν μας ήταν στην πραγματικότητα μια άσπρη τρύπα που ξεχύθηκε από μια μαύρη τρύπα σε κάποιο άλλο σύμπαν; Είναι σαν να πήρε φωτιά το διαστημικό... πλυντήριο!

Ύπνος: Το εισιτήριο για παράλληλα σύμπαντα;

Αν οι μαύρες τρύπες σου φαίνονται πολύ μακριά για να τις επισκεφτείς, μην ανησυχείς! Σύμφωνα με άλλη θεωρία, μπορείς να ταξιδέψεις σε παράλληλα σύμπαντα κάθε βράδυ που κοιμάσαι. Ναι, καλά άκουσες! Όταν κλείνεις τα μάτια σου και βυθίζεσαι στον ύπνο, ίσως να μην είναι απλώς όνειρα αυτά που βλέπεις. Μπορεί να είναι... πραγματικές ματιές σε άλλες διαστάσεις!

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Ντέιβιντ Λέονγκ, τα όνειρα είναι παράθυρα σε άλλες πραγματικότητες όπου ο νους μας, ελεύθερος από τους περιορισμούς του κόσμου μας, εξερευνά αυτές τις άγνωστες διαστάσεις. Αντί να μείνουμε φυλακισμένοι στη δική μας διάσταση, ίσως ο ύπνος μάς επιτρέπει να κάνουμε... άλματα ανάμεσα σε παράλληλους κόσμους! Και αν έχεις επαναλαμβανόμενα όνειρα, ίσως αυτά είναι ακόμα πιο σημαντικά, δείχνοντάς σου ότι μπορεί να ζεις διαφορετικές ζωές σε άλλες πραγματικότητες.

Φυσικά, δεν ξέρουμε αν όλα αυτά είναι αλήθεια. Η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να αποδείξει (ούτε να απορρίψει) αυτές τις θεωρίες, αλλά αν μη τι άλλο, μας κάνουν να σκεφτούμε ότι ίσως το σύμπαν είναι πιο τρελό και συναρπαστικό απ' ό,τι φανταζόμασταν!

Αν λοιπόν ψάχνεις για την επόμενη μεγάλη περιπέτεια, ίσως να μη χρειάζεται να ταξιδέψεις στα άκρα του διαστήματος. Ίσως το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό μαξιλάρι και μια βαθιά, μακροχρόνια ύπνωση για να δεις από μόνος σου τι πραγματικά κρύβεται εκεί έξω… ή μάλλον εκεί μέσα!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram