Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Προσοχή: Απαγορευμένη Τοξική Ουσία Κρύβεται Μέσα στα Πιάτα σας και τα Παιχνίδια των Παιδιών σας!

Τι θα κάνατε αν ξέρατε πως τα μαγειρικά σκεύη και τα παιχνίδια που αγγίζετε καθημερινά περιέχουν μια τοξική ουσία που αυξάνει κατά 300% τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο; Σοκαριστικό, έτσι; Κι όμως, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως το μαύρο πλαστικό που χρησιμοποιείται σε οικιακά είδη, όπως κουζινικά, τάπερ και παιδικά παιχνίδια, μπορεί να είναι γεμάτο επικίνδυνα χημικά!

Το Μυστικό Μέσα στο Μαύρο Πλαστικό

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το πλαστικό αυτό περιέχει επιβραδυντικά φλόγας, τα οποία προστίθενται για να μην πιάνουν εύκολα φωτιά. Όμως, η συγκεκριμένη τοξική ουσία, γνωστή ως decaBDE, έχει απαγορευτεί λόγω της ισχυρής της σχέσης με καρκίνο, προβλήματα θυρεοειδούς, ακόμα και βλάβες στο νευρικό και αναπαραγωγικό σύστημα!

Παρά την απαγόρευση, το decaBDE συνεχίζει να εμφανίζεται σε μαύρα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά. Από μαύρες σπάτουλες και τρυπητές κουτάλες στην κουζίνα, μέχρι πλαστικά παιχνίδια για τα παιδιά μας, παντού καραδοκεί αυτός ο αόρατος κίνδυνος. Ακόμα και ένας μαύρος πλαστικός δίσκος για σούσι βρέθηκε να περιέχει 1.200 φορές περισσότερη τοξική ουσία από το επιτρεπτό όριο!

Η Απειλή Είναι Αληθινή και Τρομακτική

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε πως όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα PBDE (τα χημικά που περιλαμβάνει το decaBDE) στο αίμα τους έχουν 300% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο σε σχέση με όσους έχουν χαμηλότερα επίπεδα. Κι όμως, αυτή η ουσία συνεχίζει να "τρυπώνει" στα σπίτια μας, εξαιτίας λαθών κατά την ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων, τα οποία καταλήγουν να μολύνουν καθημερινά προϊόντα.

Πώς να Προστατευτείτε

Ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο επιλεκτικοί και να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο νοικοκυριό μας. Προτιμήστε ανοξείδωτα ή γυάλινα σκεύη για την κουζίνα σας και αποφύγετε τα πλαστικά, ειδικά όσα είναι μαύρα. Αντίστοιχα, για τα παιδιά σας, ψάξτε για παιχνίδια από ασφαλέστερα υλικά και βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που αγοράζετε τηρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ας βάλουμε τέλος στη χρήση επικίνδυνων χημικών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας! Χρειαζόμαστε αυστηρότερες πολιτικές και έλεγχο στη χρήση τοξικών ουσιών στα καθημερινά προϊόντα, για να μπορούμε να αναπνέουμε με ανακούφιση. Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα αόρατο εχθρό να βάζει σε κίνδυνο την οικογένειά μας!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram