Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

"Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Επικίνδυνα Αποξηραμένα Βερίκοκα στα Ράφια

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) χτυπάει καμπανάκι και προειδοποιεί τους καταναλωτές: "Μην αγγίξετε αυτά τα αποξηραμένα βερίκοκα!" Πρόκειται για το προϊόν με την επωνυμία «Εκλεκτοί ξηροί καρποί BALLY NUTS ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΟΥΡΚΙΑΣ», το οποίο κυκλοφορεί σε κλειστή πλαστική συσκευασία των 250 γραμμαρίων, συσκευασμένο εδώ στην Ελλάδα.

Οι αρμόδιες αρχές, και πιο συγκεκριμένα η Χημική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Τμήμα Καβάλας του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανακάλυψαν ότι το προϊόν περιέχει διοξείδιο του θείου σε ποσότητα που ξεπερνά το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Κοινώς, το βερίκοκο αυτό μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από ό,τι φαίνεται.

Ο ΕΦΕΤ δεν μένει με σταυρωμένα χέρια και διατάζει την άμεση απόσυρση όλης της παρτίδας από την αγορά. Οι έλεγχοι ήδη «τρέχουν», ενώ η προτροπή προς τους καταναλωτές είναι ξεκάθαρη: "Μην το καταναλώσετε! Προτιμήστε να το πετάξετε ή να το επιστρέψετε στο κατάστημα."

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram